window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-128943623-1');

Snežana Lazarević, dizajnerka iz Kragujevca, dala je svoje stručno mišljenje o ovogodišnjim finalistima u takmičenju za najljepše uređen ugostiteljski objekat čijem pobjedniku će biti dodijeljena Grimizna kugla.

..............................................................................

 

 

 

Enterijer.ba po prvi put organizuje takmičenje za Grimiznu kuglu u cijelom regionu u kojem su učestvovala 22 ugostiteljska objekta iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Prethodna četiri takmičenja bila su organizovana na nivou Bosne i Hercegovine.

O najboljih deset odlučili su posjetioci Enterijer.ba glasanjem putem društvene mreže Facebook. Na redu je drugi, posljednji krug takmičenja u kojem završnu ocjenu daje stručni žiri.

Rezultati glasanja svakog člana međunarodnog stručnog žirija bit će objavljeni na Enterijer.ba.

Evo kako je glasala Snežana Lazarević:

  1. Restoran Comunale, Beograd
  2. Lobby & Cigar Lounge Falkensteiner Hotela, Beograd
  3. Café Bar Hennessy, Zenica
  4. Zlatna Ribica, Sarajevo
  5. Konoba Atrium, Kotor
  6. Per Sempre, Podgorica
  7. Restoran More, Dubrovnik
  8. Konoba Ćatovića Mlini, Morinj
  9. Intermezzo, Sarajevo
  10. Imanje Knjaz, Podgorica

 

Sve finaliste i trenutni poredak možete pogledati ovdje.

 

Snežana, pred Vama je bio zaista težak zadatak. Zašto ste odabrali Comunale?

- Ono što je uticalo da svoju najveću ocenu dodelim restoranu Comunale iz Beograda je apsolutna originalnost i autentičnost samog restorana. Način na koji je napravljen razmeštaj, kao i odlično i skladno brendiranje prostora je ono što je prevagnulo da ovaj restoran zasluži najveću ocenu.

Posebno mi se dopada što je ispraćen sve popularniji trend industrijskog dizajna na veoma originalan i skladan način.

 

Kako biste ocijenili ostale finaliste koji su imali sreću plasirati se među prvih 10 zahvaljujući glasovima posjetilaca Enterijer.ba magazina?

- Od ostalih finalista bih pohvalila Lobby & Cigar Lounge Falkensteiner Hotela Beograd, koji je odrađen perfektno i sa, čini mi se, jako dobrim budžetom. Moderan, komforan i dinamičan, bez obzira na sav sjaj i kombinaciju blještećih materijala, ostavlja utisak komfora i luksuza u savršenom skladu.

Posebno bih pohvalila Caffe Bar Hennessy iz Zenice, koji je jako autentičan, poseban i originalan. Ovaj vid puba odiše posebnim šarmom i tera nas „da svratimo ponovo", što je u priči ugostiteljskih objekata sa
marketinške strane, jako bitno.

 

Kada uđete u kafić ili restoran, šta prvo primijetite? Šta je ono što kreira Vaš prvi utisak?

- Ono što kod mene ostavlja prvi utisak kada uđem u neki objekat jeste atmosfera koja u njemu vlada, kao i komfor gostiju koji su u njemu. Jako mi je prijatno kada oko sebe vidim opuštene i nasmejane ljude, na šta svakako utiče i sam ambijent lokala u kome ste.

 

Hvala Vam puno na odvojenom vremenu. Imate li neku poruku koju biste posebno izdvojili za kraj?

- Na kraju bih pohvalila čitav tim Bela Vide i Enterijer.ba zbog njihovog entuzijazma i ljubavi prema poslu kojim se bave, i koji ulivaju nadu da će se pri otvaranju novih objekata sve više voditi računa o svrsi, nameni i funkcionalnosti, kao i o originalnosti u stvaranju ambijenata i enterjera koji imaju dušu.

................

Snežana Lazarević (Kragujevac, Srbija) - dizajner. Inženjer informatike koja se posljednjih 12 godina bavi grafičkim dizajnom i marketingom, a posljednje dvije godine i kao sam svoj gazda u kreativnom odeljenju Balance Design, pod okriljem firme Balance Consulting. Pozicije na kojima je radila proteklih 14 godina su grafički dizajner, menadžer za spoljašnje i unutrašnje brendriranje salona, direktor marketinga i dizajner enterijera.