Aida Čorbadžić, operska pjevačica iz Sarajeva, 15-ta je članica međunarodnog stručnog žirija koja je ocijenila ovogodišnje finaliste u takmičenju za najljepše uređen ugostiteljski objekat u BiH čijem pobjedniku će biti dodijeljena Grimizna kugla.

.......................................................................................................

 

 

Enterijer.ba po prvi put organizuje takmičenje za Grimiznu kuglu u cijelom regionu u kojem su učestvovala 22 ugostiteljska objekta iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Prethodna četiri takmičenja bila su organizovana na nivou Bosne i Hercegovine.

O najboljih deset odlučili su posjetioci Enterijer.ba glasanjem putem društvene mreže Facebook. Na redu je drugi, posljednji krug takmičenja u kojem završnu ocjenu daje stručni žiri.

Rezultati glasanja svakog člana međunarodnog stručnog žirija bit će objavljeni na Enterijer.ba.

Evo kako je glasala Aida Čorbadžić:

  1. Zlatna Ribica, Sarajevo
  2. Per Sempre,Podgorica
  3. Restoran Comunale, Beograd
  4. Caffe Bar Henessy, Zenica
  5. Konoba Ćatovića Mlini, Morinj
  6. Lobby & Cigar Lounge Falkensteiner Hotela, Beograd
  7. Imanje Knjaz, Podgorica
  8. Restoran More, Dubrovnik
  9. Konoba Atrium, Kotor
  10. Intermezzo, Sarajevo

 

Sve finaliste i trenutni poredak možete pogledati ovdje.

....................

Aida Čorbadžić (Sarajevo, BiH) - operska pjevačica. Srednju muzičku školu pohađala je u klasi prof. Emilije Barath i prof. Petra Lukača u Sarajevu, te prof. Marcus Bajuka u Ljubljani.Diplomirala 2006. godine na Muzičkoj akademiji u Sarajevu, gdje je trenutno i na postdiplomskom studiju u klasi red.prof. Paše Gackić.

Usavršavala se na seminarima kod prof. Olivere Miljaković, prof. Ute von Garczinsky i profesora Andreasa Karakas, prof.Tatjana Šorlujan. Dobitnica je specijalne nagrade na prvom poslijeratnom takmičenju srednjih muzičkih škola u Bugojnu. Bila je stipendista Kantona Sarajevo, CEE Musiktheatra (Central & Eastern European Musiktheater) iz Beča, Barokne akademije u Gmundenu (Austrija). Od 2004.godine član je Hora Opere Narodnog pozorišta u Sarajevu, a 2007. dobija status soliste. Kao solista je nastupala sa Sarajevskom filharmonijom širom Bosne i Hercegovine, te u Hrvatskoj, Sloveniji i Francuskoj.

Pjevala je sopran solo u C.Orffovoj Carmini Burani, zatim G.B.Pergolesijevoj Stabat Mater, Schubertovoj Messe G -dur, J.Haydnovom Oratoriju Stvaranje svijeta koji je pored Sarajeva izveden i u Osijeku. Sopran solo u G.Mahlerovoj 4toj Simfoniji, pod dirigentskom palicom maestra Lajovica, te sopran solo u G.Faureovom Requiem-u.

Nastupala više puta u okviru festivala Sarajevska zima i Baščaršijske noći, te festivalu Muzičke akademije Sarajevo - Majske muzičke svečanosti.Na Festival Musicale Internacionale Nei Suoni del Luoghi pjevala operne arije pod dirigentskom palicom maestra Walter Themel (Udine), uz pratnju orkestra iz Novoga Sada.

U septembru 2011. debitovala kao glumica u dramskoj predstavi režisera Harisa Pašovića "Ruže za Anu Terezu" ili "Fudbalske priče". Članica udruženja umjetnika Bellarte, sa kojim su izveli muzičko-plesni performans "Pričaj mi o zalasku".