window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-128943623-1');

Vojislav Kilibarda, slikar iz Herceg Novog, 17-ti je član međunarodnog stručnog žirija koji je ocijenio ovogodišnje finaliste u takmičenju za najljepše uređen ugostiteljski objekat čijem će pobjedniku biti uručena Grimizna kugla.

 

.....................................................................

Enterijer.ba po prvi put organizuje takmičenje za Grimiznu kuglu u cijelom regionu u kojem su učestvovala 22 ugostiteljska objekta iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Prethodna četiri takmičenja bila su organizovana na nivou Bosne i Hercegovine.

O najboljih deset odlučili su posjetioci Enterijer.ba glasanjem putem društvene mreže Facebook. Na redu je drugi, posljednji krug takmičenja u kojem završnu ocjenu daje stručni žiri.

Rezultati glasanja svakog člana međunarodnog stručnog žirija bit će objavljeni na Enterijer.ba.

Evo kako je glasao Vojislav Kilibarda:

  1. Ćatovića Mlini, Morinj
  2. Imanje Knjaz, Podgorica
  3. Konoba Atrium, Kotor
  4. Restoran More, Dubrovnik
  5. Zlatna ribica, Sarajevo
  6. Per Sempre, Podgorica
  7. Intermezzo, Sarajevo
  8. Hennessy, Zenica
  9. Comunale, Beograd
  10. Falkenstein. Hotel Beograd

 

Sve finaliste i trenutni poredak možete pogledati ovdje.

 

Vojislave, pred Vama je bio težak zadatak. Zašto Ćatovića Mlini?

- Od ponuđenih, za najbolji ugostiteljski objekat odlučio sam izdvojiti "Ćatovića Mline" iz Morinja. Sjećam se kompleksa u Donjem Morinju još prije 20 godina kada je tek otvoren. Sada, kada navršava dvije decenije, Ćatovića Mlini su potpuni kompleks za svu klijentelu, sa prelijepim ambijentom u kojem se nalazi.

Glavna zgrada ili restoranski dio, prelijepa kamena zgrada sa divnim enterijerom u primorskom (bokeljskom stilu). Oko glavne kuće je prelijep park na ušću s više potoka. Duge, sređene pješačke staze koje su popločane drvenim pontima.

Kompleks koji je izmješten iz gradske vreve - 20 kilometara od Herceg Novog i 25 od Kotora. Može se doći autom, brodom ili helikopterom (obezbijeđen je i heliodrom).

Toplo preporučujem ovaj restoran što zbog dobre hrane, što zbog prelijepog ambijenta. Nalazi se u jednom od najljepših zaliva na svijetu - Boka Kotorska.

 

Kako biste ocijenili ostale finaliste koji su imali sreću plasirati se među prvih 10 zahvaljujući glasovima posjetilaca Enterijer.ba magazina?

- Pohvalio bih najuži izbor od 10 ugostiteljskih objekata.

 

Kada uđete u kafić ili restoran, šta prvo primijetite? Šta je ono što kreira Vaš prvi utisak?

- Veoma mi je važno gdje se objekat nalazi. Imao sam tri favorita i to koja ste vi već selektirali. Mislim da se u cijelom regionu vodi računa o unutrašnjem uređenju (enterijeru), a samo mali broj njih o cjelokupnosti -zajedno sa eksterijerom. Po meni, sveukupno mora da ima jednu priču od prilaska, ulaska pa izlaska iz objekta. Volim autentičnost mjesta gdje se objekat nalazi.

............................

Vojislav Kilibarda (Herceg Novi, Crna Gora) – slikar. Na Cetinju je završio Srednju umjetničku školu "Petar Lubarda''. U Trebinju je završio Akademiju likovnih umjetnosti, smjer slikarstvo, u klasi profesora Marka Musovića, gdje je sad na postdiplomskim studijama. Osim samostalnih prezentacija, učestvovao je i na kolektivnim izložbama i likovnim kolonijama. Zaposlen je u JUK Herceg Fest kao urednik likovnog programa.