Nadža Pušilo, balerina Narodnog pozorišta iz Sarajeva, pretposljednja je članica međunarodnog stručnog žirija koja je ocijenila deset finalista u borbi za najljepše uređen ugostiteljski objekat u regionu.

............................................................................................

Enterijer.ba po prvi put organizuje takmičenje za Grimiznu kuglu u cijelom regionu u kojem su učestvovala 22 ugostiteljska objekta iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Prethodna četiri takmičenja bila su organizovana na nivou Bosne i Hercegovine.

O najboljih deset odlučili su posjetioci Enterijer.ba glasanjem putem društvene mreže Facebook. Na redu je drugi, posljednji krug takmičenja u kojem završnu ocjenu daje stručni žiri.

Rezultati glasanja svakog člana međunarodnog stručnog žirija bit će objavljeni na Enterijer.ba.

Evo kako je glasala Nadža Pušilo:

  1. Zlatna ribica, Sarajevo
  2. Restoran More, Dubrovnik
  3. Restoran Communale, Beograd
  4. Per Sempre, Podgorica
  5. Intermezzo, Sarajevo
  6. Falkenstein, Beograd
  7. Imanje Knjaz, Podgorica
  8. Henessy, Zenica
  9. Ćatovića Mlini, Morinj
  10. Atrium, Kotor

 

Trenutni poredak i ostale finaliste možete pogledati ovdje.

 

Nađa, pred Vama je bio zaista težak zadatak. Zašto "Zlatna ribica"?

- Razlog zašto sam izabrala Zlatnu ribicu jeste što ona gostima pruža fantastičnu, posebnu atmosferu. Svaki predmet je originalan i ima svoju priču. Veoma je funkcionalna, bez obzira što vam se na prvi pogled čini da se nalazite u nekom haosu starih antikviteta. Originalna je, adekvatno opremljena, pa čak i osoblje ima originalan pristup gostima. Naginje ka kiču, baš kao i moj stil života.

 

Kako biste ocijenili ostale finaliste koji su imali sreću plasirati semeđu prvih 10 zahvaljujući glasovima posjetilaca Enterijer.ba magazina?

- Neki su samo djelimično u svojoj funkciji. Većina sa pogrešnim ili neudobnim načinima sjedenja, nepažljivo biran namještaj. Nepriličan utisak koji je ostavljen na mene. Divne lokacije ali pogrešno iskorištene.

 

Da li ste možda imali favorita među ugostiteljskim objektima koji se nisu plasirali u prvih 10?

- Ne. Moj je favorit među top 10.

 

Kada uđete u kafić ili restoran , šta prvo primjetite? Šta je ono što kreira Vaš prvi utisak?

- To je generalni utisak. Mora biti prihvatljiv i prijatan.

 

Prema Vašem mišljenju, koliko ugostiteljski objekti u regionu drže do trendova i koliko im je važan utisak koji ostavljaju na posjetitelje kada je uređenje enterijera u pitanju?

- Neki ugostitelji prate trendove, iako atmosfera i originalnost uz udobnost, mnogo su važniji. Mislim da je danas to najteže postići, ali postoje takva mjesta.

.............................

Nadža Pušilo (Sarajevo, BiH) - balerina u Narodnom pozorištu. Rođena 5.decembra 1986. godine u Sarajevu. Osnovnu i Srednju muzičku školu također završila u Sarajevu, odsjek za balet. Trenutno student na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja u Sarajevu. Od 2003. godine u profesionalnom angažmanu u Narodnom pozorištu u Sarajevu kao baletski plesač.

Ostvarila ansambl i epizodne uloge u predstavama M.Selimović „Tvrđava", Franz Lehár "Vesela udovica", Asim Horozić „Hasanaginica", Giuseppe Verdi "La Traviata", Jasmin Osmanagić „Alma", „Nikola Šubić Zrinjski", Asim Horozić „Aska i Vuk", "Šišmis", „Ero s onoga svijeta", „Rajok i Gianni Schicchi" ,"Ljubavni napitak","Jedan čovjek i jedna žena" te u baletnim predstavama solo Kuhel, Gluck, Pergolesi, Fahndrich „Mare Nostrum", Hans Christian Andersen „Palcica", Leo Delibes „Coppelia", Giuseppe Verdi „Dama s kamelijama", Sergej Sergejevič Prokofjev „Romeo i Julija", Đelo Jusić „Katarina, bosanska kraljica", Amalia Rodrigues „Meu amor", Georges Bizet ­ Rodion Ščedrin „Carmen", Johann Strauss II „Pepeljuga", Adolphe Adam „Gizelle", P. I. Tchaikovsky „Labudovo jezero", Ferdinanda Harolda, „Vragolasta djevojka", "Appassionato"," Of­Of", „ Simha"," Less Sylphides", „Paquita","Svilene bombone, "Novogodišnja bajka i mnoge druge uz saradnju svjetskih koreografa i pedagoga.

Od 2005. godine se i sama upustila u svijet pedagogije uz Dajanu Žilić i Gordanu Magaš. Osnovala Udruženje umjetnika Bellarte krajem 2010. godine u Sarajevu, kao miran prostor za kreiranje i izražavanje umjetničkih ideja. Bellarte okuplja umjetnike svih profila u misiji da se različite umjetnosti i ideje uvezuju, istražuju i nalaze svoj put do stvarnosti.