Ovogodišnji film koji se najviše iščekuje je "50 nijansi sive", adaptacija knjige koja je postala globalni fenomen.

...................................................................................................................

Prije njegove svjetske premijere koja je zakazana za Valentinovo, mi vam ekskluzivno predstavljamo izgled stana gospodina Greya.

Penthouse je smješten na posljednjem spratu Escala zgrade u Seattle-u (Washington). Putem stranice Christian Grey's Apartment, fanovi mogu uživati u obilasku luksuznog stana popločanog raskošnim mramorom i uokvirenog zavjesama od baršuna. Pogled od 360 stepeni omogućava potpuni doživljaj, a na stranici se nalaze pjesme, video prikazi, recepti za koktele i slično ...

 

U stanu ima dovoljno moderne umjetnosti da ispuni mali muzej. Izložena su jedino ona umjetnička djela za koja se smatralo da bi ih Christian Grey kupio.

 

Kompanije koje su odabrane za uređenje ovog veličanstvenog zdanja su Boca do Lobo, Delightfull, Brabbu i Koket, budući da je dizajn njihovih proizvoda u potpunosti odgovarao prirodi priče, ekstravaganciji njenog glavnog lika i ukusu milionera. Svaki proizvod je brižljivo odabran da bi se uklopio u enterijer, od dominantnog do avangardnog, od organskog do ženstvenog, a sve u cilju da odgovori zahtjevima filmskog seta.

 

Obilazak počinje tako što uđete u lift koji vas odvede do stana. Vrata se otvaraju i vi ulazite u dnevnu sobu sa prozorima od poda do plafona kroz koje se pruža pogled na Seattle. Međutim, prije ulaska, zavodljivi glas Christiana Greya (kojeg glumi Jamie Dornan) kaže: I've been waiting for you".

Virtuelna šetnja vodi vas u nekoliko soba, a Christian će za vas i svirati na klaviru, kao što to čini i za mladu Anu, koju glumi Dakota Johnson.

 

Ulaz

Pročitali ste knjigu i mislite da poznajete Christiana Greya. Ono što sigurno niste znali jeste da on voli lijepe površine. Njegov penthouse jeste hladan i proračunat, ali pogledajte ova metalna vrata njegovog privatnog lifta i pod od mermera sa dramatičnim šarama. Čak i rasvjeta, u bakru i ružičastom zlatu, daje dodir topline i upotpunjava arhitekturu stana.

Izdvajamo lampu Turner, inspirisanu plesnim pokretima Tine Turner. Lampa ima art deco oblik i moguće ju je rotirati. Pažnju privlači i zidna lampa Vellum (pergament) napravljena od bakra. Elegancija prirode transformisana rukom čovjeka. Inspirisana je drevnim spisima, kada su se poruke pisale na pergamentu, finom, providnom materijalu.

 

Foaje

Imate osjećaj da ste ušetali u neku filmsku priču iz sredine stoljeća. Paravan sa geometrijskim uzorkom i komoda iz vremena Franka Sinatre. Stolna lampa Amy posvećena je britanskoj pjevačici i tekstopiscu. Crne je boje kao njena kosa i okrugla kao njena naušnica. Unutrašnjost je zlatna poput njenog glasa. Napravljena je ručno od mesinga, sa abažurom od aluminija. Čini se kao da je proizvedena 50-tih godina.

 

U foajeu se nalazi i komoda Burlesque koja podsjeća na francuski kabare zahvaljujući svojoj burlesknoj konzoli.

U ćošku je svoje mjesto našla Ike lampa koju karakteriše ritmička kompozicija njenih elemenada, smanjenih oblika, jasnih linija i puno crne boje.

 

Velika soba

Svi smo čuli za uzrečicu "manje je više", ali ovo je minimalizam bez premca. Velika soba je opremljena klavirom na kojem Grey svira zavodljive pjesme.

 

Dnevna soba

Prostor za sjedenje sadrži par skulpturalnih sofa i klub stol od punog drveta. Dramatično osvjetljenje dolazi u obliku modernih lustera, koji prostoru daju osjećaj intimnosti.

 

Trpezarija

Trpezarijom dominira dugački stol od punog drveta nasuprot foto-tapete na kojoj je olujno purpurno nebo i siluete palmi koje se povijaju pod vjetrom. 

Na dnu se nalazi komoda Symphony čiji tvorci su inspiraciju potražili u muzici. Obložena tubama od ispoliranog mesinga, komoda je napravljena od egzotičnog drveta. Jednostavno je ukrašena lampom Coltrane koja je ime dobila po poznatom istoimenom jazz muzičaru.



Rasvjeta

Iako minimalistički uređen, penthouse ima puno raznolikih rasvjetnih tijela, uključujući i ovu brutalističku ljepotu pod imenom Vivre. Dvije takve zidne svjetiljke uokviruju prolaz iz trpezarije u kuhinju.

Tamni neutralni tonovi i izuzetne šare na ahata kamenu daju poseban kontrast svjetlosti i zlatnom metalu koji obavija kamen stvarajući savršenu harmoniju i balans.

 

Kuhinja

Greyova kuhinja savršeno odgovara jednom neženji. Bogato drvo i površine od nerđajućeg čelika nadopunjuju sveprisutni pod koji dominira prostorom. Veliki vinski frižider doima se uvijek spremnim da ugosti posebne posjetioce. I ne zaboravite elegantni šank koji će se pobrinuti za vaše dobro raspoloženje dok gledate kroz ovaj prekrasni prozor.

 

Stepenice

Veličanstvene stepenice dijele prostor koji ima nekoliko razbacanih mjesta za sjedenje. Jer kako biste drugačije uredili ovaj senzualni, svemirski brod?

Izdvajamo Sequoia (sekvoja) stol napravljen od pravog drveta. Sekvoja je sila prirode, drevni duh koji pripada najvećem i najvišem drveću na svijetu, kažu tvorci ovog proizvoda. Različiti godovi na stolu pokazuju godine koje su prošle, a tekstura kore je obogaćena mesingom.

Sa druge strane stepenica nalazi se paravan Avenue, čijih šest rotirajućih panela različitih boja privlači pažnju. Na ovoj fotografiji vidi se i stolica Eanda koja je smještena u hodniku. Njena delikatna struktura daje bogatstvo svakoj prostoriji.

 

Spavaća soba

Ovo nije soba u kojoj se dešava magija, ali je enterijer svakako očaravajući. Zaobljeni, tapacirani krevet, kristalni luster, teksture na zidu ... Tepih postavljen od zida do zida zaista je "smekšao" prostor.

Savremena sofa i fotelja iz kolekcije Desire nalaze se na jednom kraju sobe. Provokativni dizajn koji je realizovan u više različitih boja. U ovoj sobi odabrana je bež boja.

Spavaća i "crvena" soba Christiana Greya nisu otvorene za online posjetioce. One će premijerno biti prikazane na filmu. Umjesto toga predstavljamo vam ostale dizajnerske proizvode koji su svoje mjesto pronašli u luksuznom stanu Christiana Greya. Vašoj mašti prepuštamo da ih smjestite u odgovarajuće prostorije.

Brooklyn Bar komoda (Boca do Lobo), smatra se primjerkom za kolekcionare.

 

Pixel Anodized ormar (Boca do Lobo). Ručno napravljen od najfinijih materijala. Iako su korištene tradicionalne tehnike, dizajneri su kreirali inovativno umjetničko djelo.

 

Madmoiselle ormar (Koket). Prekrasno, zar ne? Inspirisan francuskom dekorativnom umjetnošću.

 

Diamond komoda, Boca do Lobo. Dramatična komoda kojoj se jednostavno morate diviti.

 

Tortuga sanduk (Boca do Lobo). Prava proslava 21 stoljeća - plemenit, elegantan i sjajan, Tortuga je neosporno jedan izvanredni dizajnerski komad namještaja.


Hypnotic luster iz Koketa zaista će vas hipnotizirati svojim sofisticiranim, bogatim i elegantnim izgledom.