Ivanka Trump, kći novoizabranog američkog predsjednika, dijeli njegove političke nazore i desna mu je ruka u poslu, ali po pitanju uređenja enterijera imaju sasvim različit ukus. Dok je Trumpov penthouse već nadaleko poznat po kiču, zlatu, kipovima i fontani usred dnevnog boravka, njen je stan puno decentnije uređen.

Ivanka Trump otvorila je vrata luksuznog stana na Manhattanu časopisu Elle Décor. Prije pet godina ona i suprug Jared Kushner uselili su se stan tada od 1,6 miliona dolara, a osim luksuznog uređenja, cijena je sigurno bila paprena i zbog panoramskog pogleda na grad. 

Pri uređenju četverosobnog stana Ivanki je pomogla dizajnerica enterijera Kelly Behun. Budući da imaju troje djece, stan je dobrim dijelom uređen i prilagođen najmlađima, a zajednički prostori poput kuhinje ili dnevnog boravka u modernom su tonu, opremljeni namještajem po mjeri i skupocjenim komadima.

Savremeno uređen stan ima oko 360 metara kvadratnih, a uz moderne umjetnine ili klavir, Ivanka nije štedjela ni na detaljima poput rasvjete. Posebno je luksuzna ona iznad stola, klavira i u dnevnom boravku s potpisom Lindsey Adelman.

Budući da je njen suprug Židov, prije vjenčanja Ivanka je prihvatila njegovu vjeru pa su i neki detalji u domu u skladu s načinom života. 

No Ivanka za Elle Décor kaže kako joj svi ti skupocjeni detalji nisu važniji od opuštene i zadovoljne porodice: 'Željela sam dom u kojem ćemo biti sretni, u kojem suprug može staviti noge na stol ako to želi ili se opustiti na kauču dok gleda TV. Ništa ne može biti toliko skupo da se ne smije koristiti.'

Mora se priznati da velika sjedeća garnitura u tonovima bijele kafe tačno tako i izgleda, a slavna Trumpova kći dnevni je boravak razigrala vintage stolićem za kafu i mekanim tepihom ABC Home. U usporedbi s penthouseom njenog oca, stan na Petoj aveniji vrlo je klasičan i moderno uređen.