Koi šaran je simbol japanske kulture koji je visoko cijenjen u svijetu dekoracije. Ne samo u vodenim vrtovima, već i u enterijerima, pa čak i u tetovažama. Mutacija njegove prirodne boje otkriva sposobnost prilagodbe.

...................................................................................................................

Baš kao i ova kolekcija za kupatilo. Materijal i dizajn se savršeno uklapaju u enterijer, čineći ga izuzetnim umjetničkim djelom, što se vrlo rijetko viđa u ovakvim prostorijama.

 

Ljepota i spokoj japanskih simbola

Koi kolekcija kompanije Maison Valentina je inspirisana koi šaranom i japanskom kulturom. Ljepota i spokoj tih simbola su savršeno preneseni u ovaj dizajn kroz materijale, boje i oblike. Simbolika sa japanskim vodenim vrtovima kreira savršenu vezu sa kupatilom, koje predstavlja vodu, mir i spokoj. Sve ono što biste željeli za svoje kupatilo.

 

Kada je najintrigantnija

Nesumnjivo najintrigantniji dizajn iz Koi kolekcije je kada koja predstavlja izuzetan umjetnički izraz. Kada izgleda zaista fantastično iz svakog ugla. Čini se kao da dizajn baze predstavlja pozorišnu zavjesu koja djelimično otkriva vremešnu čeličnu kadu iza nje.

Osnova je napravljena od brušenog mesinga, a sama kada od brušenog željeza.

 

Umivaonik je dramatičan i neobičan

Samostojeći umivaonik ima prekrasan dizajn cijelom dužinom što ga čini dramatičnim i neobičnim. Kao i na ostalim Koi elementima, neke krljušti su pune, a neke prazne, što ovaj umivaonik čini laganim i prozračnim, a opet tako skulpturalnim.

Iako je dizajn očaravajući, nije nametljiv, tako da omogućava i ostalim materijalima da dođu do izražaja, kao što je umivaonik od ispoliranog crnog mermera.

Međutim, najluksuzniji dizajnerski element je dupli umivaonik. Osnova je slična onoj koja ima kada, tako da se čini da umivaonik lebdi, odnosno pluta.

Izvor fotografija