Gotovo svaka kuća ili stan ima terasu. Ovo malo mjesto služi nam za opuštanje nakon teškog dana, započinjanje dana šoljicom kafe ili čaja ili čitanje neke dobre knjige.

terasa

Bez obzira što terasa nije unutar vašeg doma, treba je urediti s pažnjom kao i ostale prostorije. Da biste uredili ovaj prostor, trebate malo rada i inspiracije.

 

Prirodni materijali

Korištenje prirodnih materijala na vašoj terasi dodatno će naglasiti udobnost jer će vas gotovo trenutno udaljiti od gužve, gradske buke i brzog života.

terasa3

 

Stolice za sjedenje

Na malim terasama obično se stave dvije do tri stolice, ali to ne znači da se male terase ne mogu urediti na ugodan način. Tajna je u detaljima. Također trebate koristiti materijale koji mogu stvoriti atmosferu koja vam najviše odgovara. Ako imate veliku terasu, tada možete dodati i kauč, osim stolica.

terasa1

 

Biljke u saksijama

Biljke daju osjećaj svježine i pozitivne energije. Zato su izvrstan izbor za uređenje soba u kući, a također i na terasi. Budite oprezni pri odabiru veličine biljke. Trebala bi odgovarati veličini prostora. Izbjegavajte plastične posude jer korijen biljaka manje diše.

terasa2

 

Rasvjeta

Uz odgovarajući dizajn, svijeće i njihovo pravilno postavljanje, osigurat ćete dovoljno svjetla za odmor ili ispijanje omiljenog pića u miru. Svijeće daju romantičnu atmosferu.

terasa4