Atipičan, veličanstven, jedinstven. Ovo su riječi kojima bi se mogao opisati stil uređenja koji svoje temelje gradi na segmentima kulturne baštine, prošlosti i starih, pomalo zaboravljenih zanata.

.................................................................................

 

 

 

 

Elegantna klasika, predstavljena u sarajevskoj Bela Vida galeriji, stil je koji se inspirativno povezao sa kvalitetom bosanskohercegovačkog kulturnog naslijeđa. „Dizajnersko oružje“ našeg regiona, koje bi moglo biti put Bosne i Hercegovine ka evropskoj arhitektonskoj sceni, jeste upravo okretanje ka starim zanatima, tradicionalnoj obradi drveta i nakita.

 

Raskošan namještaj dostupan svima

Upravo takav enterijer koji je nastao kao svojevrstan kreativan izazov biranja boja i kombinovanja tradicionalnih elemenata naše prošlosti, doživio je afirmaciju u modernom enterijeru Importanne Centra. Primjenjen u duhu našeg vremena, posjetioci mogu da izaberu namještaj koji posjeduje raskošne materijale i specifične forme i linije.

Od intenzivno plave, do sofisticirane bordo-bakarne, put u realnosti nije tako dalek. Ovakav prostor, lako je primjenjiv u svakom stanu, a otmjene kombinacije se, uz pomoć predstavljenih klijenata iz svijeta uređenja i dekoracije, na jedinstven način uklapaju u domove sugrađana.

 

Izložba replika muzejskog nakita

Enterijeru, kao prizmi kroz koju će biti predstavljena prošlost naše multikulturalne sredine, ovaj put dodani su posebni i jedinstveni detalji - izložba 60-tak replika muzejskog nakita, za čiju izradu su zaslužni zlatari Senad i Sead Sofić.  Replike, koje su u potpunosti ručno izrađene i čiji se originali nalaze u Zemaljskom muzeju BiH, uključuju nakit koje je nosilo bosansko plemstvo u Srednjem vijeku, broš iz 4. vijeka p.n.e. i prsten za koji se pretpostavlja da ga je nosio bosanski kralj Tvrtko I Kotromanić.


Sav namještaj može se poručiti u Bela Vida galeriji u Importanne Centru.