Uskoro nas čekaju sve hladniji i kraći dani, što znači da će uz povećanje provođenja vremena u zatvorenom povećati i troškovi u kućnom budžetu. Kako učiniti dom prijatnijim i sigurnijim mjestom za našu porodicu, a da pri tome ne rušimo zidove ili ulazimo u prevelike troškove? Pametna rješenja su ponekada i ona najjednostavnija.

Da li ste znali da ugradnjom pametnih rješenja možete već sada da uštedite i do 30 odsto potrošnje energije i pri tome u potpunosti da uživate u komforu svoja četiri zida? Bez ikakvih odricanja i radikalnih poteza.

Kompanija Schneider Electric razvila je čitavu paletu rješenja koja štede i pomažu energetskoj efikasnosti ili učinkovitosti vašeg doma. Korištenjem regulatora jačina rasvjete (tzv. dimmer), detektora (senzora) pokreta koji osvjetljavaju svaki pokret ili detektora (senzora) prisutnosti koji imaju značajnu primjenu u kontroli rasvjete javnih objekata, možete smanjiti troškove u kućnom budžetu.

Ako želite dodatni komfor u domu, njega nam pruža program bežičnih proizvoda Unica Wireless koji koriste radio tehnologiju (RF) za razmjenu informacija. Upravljanje rasvjetom ili roletnama u vašem domu uz Unica Wireless će biti prijatnije i jednostavnije. Ostavljeno upaljeno svjetlo u sobi, od sada će biti problem kojeg možete riješiti direktno iz kreveta putem daljinskog upravljača. Uz to, ne zaboravite da prilikom instalacije možete da birate boje okvira i da ne morate da demolišete zidove. 

Ako želite svoj dom da u potpunosti napravite prijatnom oazom punom stila, razmislite i o multimedijalnim utičnicama. Unica program uključuje utičnice za TV, satelit, telefon, podatkovne linije, HDMI, VGA te utičnice za zvučnike. I sve to u boji koju želite. 

Unica program kompanije Schneider Electric nudi najširi spektar rješenja - od sklopki i utičnica do telekomunikacijske opreme i bežičnih sistema. Karakteristike Unice su jednostavnost, kvalitet i ušteda energije. Savršena kombinacija za pametan, udoban i oku prijatan dom. 

Tradicija duga više od 120 godina garancija je kvaliteta u kreiranju proizvoda koji su prilagođeni uslovima najzahtjevnijih okruženja, te istovremeno zadovoljavaju najviše standarde sigurnosti i pouzdanosti.

Kompletnu ponudu Schneider Electric proizvoda možete vrlo jednostavno istražiti i na www.schneider-electric.hr