Nekada i male promjene koje ne zahtijevaju mnogo novca mogu imati veliki utjecaj na izgled enterijera.

.................................................................................................................................................

Ovakvim zgodnim trikovima za osvježenje prostora u kojem živimo, pribjegavaju oni koji žele nešto novo ali uz mala finansijska ulaganja. Ili oni koji žive u iznajmljenim stanovima te nisu u mogućnosti praviti velike intervencije u prostoru.

 

Uvijek popularni crno-bijeli pod

Veliku i pozitivnu promjenu u kuhinju unio je linoleum s crno-bijelim kockama koje tvore dijamantni uzorak. Ovaj uzorak vizuelno proširuje prostoriju koja je inače duga i uska.









 

Hrabre boje za veseli “look”

Gornji kuhinjski elementi dobili su potpuno novi izgled nakon što su ofarbani divnom tirkizno-plavom bojom, koja se ističe u bijelom okruženju.

Zid, na suprotnoj strani prostorije, obojen je avokado zelenom bojom. Ova jarka i vesela boja unosi živost u ovu kuhinju. Potpuno je različita ali ipak se odlično nadopunjuje sa plavom bojom kuhinjskih kabineta.

















 

Male promjene, veliki utjecaj

Prije – hladno i sterilno, poslije – toplo i pristupačno.

Ova jednostavna transformacija je apsolutno osvježavajuća i nosi lični pečat što svemu daje dodatni šarm i vrijednost.

Kako za napredovanje uvijek ima mjesta naš savjet bi bio da se ispod visećih kuhinjskih elemenata dodaju rasvjetna tijela, koja se također mogu nabaviti po veoma prihvatljivim cijenama.


Izvor

www.apartmenttherapy.com