Evo nekoliko ideja kako možete udahnuti novi život svojim dosadnim kuhinjama. Nije potrebno puno novca da biste ih preuredili.

 

 

Farbanje u bijelo

Kada je pukla česma ispod sudopera, vlasnik ove kuhinje znao je da je vrijeme za renoviranje. Kupio je novu česmu i cijelu kuhinju prefarbao u bijelo. Radnu ploču je također zamijenio. Odabrao je boju drveta.

 

Od staromodne i mračne do prozračne i otvorene

Stari elementi su ovu kuhinju činili tamnom i staromodnom. Elementi su u potpunosti zamijenjeni otvorenim policama koje su prostoru dale prozračnost. Teška boja drveta je promijenjena u bež i boju pijeska.

 

Dosadno kuhinjsko ostrvo pretvoreno u umjetnički detalj

Neuredno i dosadno ostrvo napravljeno od starog drveta preuređeno je u ovo malo umjetničko djelo. Detalji od gipsa u gornjem dijelu poseban su detalj koji je prostoru dao umjetničku notu.

 

Prekrasna svijetla kuhinja

Pločice od umjetne cigle? Tamni elementi? Katastrofa. Kuhinja je preuređena tako što su elementi prefarbani u bijelu boju. Dodan je i antički stol ispod kojeg su stavljene korpe.

 

Od natrpane do uredne

Organizacija u ovoj kuhinji činila ju je jako natrpanom. Zato su vlasnici sklonili gornje elemente i cijelo ostrvo. Svijetla boja kuhinje dala joj je dodatnu prozračnost i otvorenost.

Izvor