Inspiracija se može pronaći na raznim mjestima ukoliko smo maštoviti. Tako je naša čitateljka ideju za svoj hodnik pronašla u liku poznate filmske dive i njenom poznatom citatu i na taj način svakodnevno, sebi i drugima, želi dobrodošlicu u svoj dom.

..................................................................................






Malo filmskog glamura nije naodmet. Tom mišlju se vodila naša redovna čitateljka i forumašica kada je krenula da uređuje svoj hodnik i ulazni prostor.


Suživot lijepih predmeta

Naklonjena estetici i perfekciji, naša čitateljka je odlučila da njen hodnik bude uređen modernim stilom, ali da ipak bude uljepšan detaljima koji imaju elemente romantike i prošlih vremena. Uz pomoć kliznog ormara i njegove površine, koja je od poda do plafona zastakljena ogledalom, izbjegao se utisak klaustrofobičnog prostora hodnika, koji često zna da bude skučen i mračan.

















 

Audrey za dodir stila

Ogledala i polica od kovanog gvožđa doprinose cjelokupnom utjecaju romantike i naglašavaju koncept kojim se vlasnica vodila od samog početka. Pokušavajući da stvori romantičnu atmosferu i da naglasi svoju ljubav ka lijepom, na lijevoj bočnoj strani hodnika odlučila je da smjesti lik Audrey Hepburn, ikone stila i velike filmske dive sa poznatim citatom ”Happy girls are the prettiest girls” (Sretne djevojke su najljepše djevojke).  









Inspirisana naslijeđem

Krajnji, ali nikako najmanje važan detalj koji se primjećuje su uramljene slike starih cjelina grada, istorijskog naslijeđa i autohtonih gradskih cjelina u koje je vlasnica zaljubljena. Svaka slika je posebno naglašena prigušenim osvjetljenjem koje daje jednu elegantnu i otmjenu notu cijelom ambijentu.

Naglašavajući brigu o svakom detalju, uspjela je da pokaže sa koliko malo mašte čovjek može da napravi prostor koji liči na onaj sa ekrana. Uz poruke iz filma i fotografije iz davnina, vlasnica ovog stana je također uspjela savršeno da uklopi i rečenicu koju svi rado izgovaramo kada se nakon napornog dana ili putovanja vratimo u svoje sklonište: Dome, slatki dome!

Zahvaljujemo se našoj vjernoj čitateljki na dostavljenim fotografijama, a sve vas pozivamo da i vi i vaš stan budete dio naših zanimljivih priča tako što ćete nam slati fotografije na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.