Bakica iz SAD-a je privukla pažnju širom interneta odlukom da nosi samo zelenu boju i od trena kad je to odlučila ostala je dosljedna sama sebi. Zelena boja nije ostala samo na njenoj odjeći.

zelena1

Elizabeth Sweetheart (81) živi u Brooklynu u New Yorku. Svojim stilom, koji priznaje samo zelenu boju, izdvaja se iz gomile pješaka.

Ljubav prema zelenoj boji

Rođena je u Kanadi, a 1964. godine se preselila u New York. Dobila je novi posao u industriji odjeće gdje je dizajnirala i šila.

zelena5

U stvari, Elizabethina ljubav prema odjeći je započela puno ranije. Kad je imala samo 8 godina baka ju je naučila šiti ​​i farbati odjeću.

zelena7

Roberta Rosenthala, svog supruga, upoznala je 1965. u ukrajinskom restoranu. Vjenčali su se dvije godine kasnije. Od tada su zajedno iako njen suprug nije veliki obožavatelj njezine omiljene boje.

Elizabeth već 50 godina vodi svoj dizajnerski studio, sarađujući s istaknutim zvijezdama industrije kao što su Calvin Klein, Michael Kors, Ralph Lauren ili American Eagle Outlifters.

zelena8

Bilo je to prije 20-ak godina kada je počela obraćati više pažnje na zelenu. Smatra da je zelena boja pozitivna, osvježavajuća i utješna, čak i po vrlo tmurnom kišnom danu.

Sve je zeleno

Danas Elizabeth nosi samo zelenu odjeću. Čak je i kosu obojila u zeleno. Njene naočale, šminka i nokti također su zeleni.

U unutrašnjosti njene kuće koja se nalazi u dijelu Brooklyna koji se zove Carroll Gardensu također dominira ova boja. Već 40 godina kuću uređuje raznim zelenim dodacima. To uključuje tanjire, šerpe, vaze i druge ukrasne elemente.

zelena3

Jednog dana, šetajući svog psa Dylana primijetila je koliko djeca i životinje vole prirodu zbog njene vibrantne zelene boje.

I tad je počela zelenu boju unositi u svoju svakodnevicu. Počela je s nekoliko zelenih dodataka i pramenova kose.

zelena4

Kasnije je odlučila obojiti cijelu kosu u zeleno, pa je kupila zelene okvire za naočale, i redom novu odjeću, obuću i sitnice za kuću koje su joj omogućile da se osjeća kao da je stalno u prirodi.

Strastvena vrtlarka

Elizabeth sebe naziva 'Zelenom damom' (The Green Lady) i voli uređivati svoj vrt. Sadi nanu, ruže i smokve, kao i niz žutih i ružičastih cvjetova. Njen muž ne nosi zelenu odjeću, ali kupuje i neke zelene stvari (poput tanjira ili stalka za noževe).

zelena6

Njeni prijatelji, poznavajući njezinu strast, također joj kupuju zelene darove. Njeni susjedi ponekad ostave poneki zeleni predmet na njenom trijemu, pogotovo kad im više ne trebaju.

Ladica puna boja

'Green Lady' je vrlo popularna u svom susjedstvu pa nije ni čudo što je ljudi traže zajedničku fotografiju.

zelena2

Nedavno je primijetila da preferira svjetlije nijanse zelene pa je napunila ladicu raznim nijansama zelene boje za odjeću. Često ih miješa kako bi pogodila ton koji joj je dovoljno svijetli i koji je dovoljno intenzivan.