window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-128943623-1');

Upotreba cigli u enterijeru je danas uobičajena. Zidovi od cigle stekli su popularnost u novoj, modernoj eri uređenja doma.

Zidovi dominiraju u svakoj prostoriji tako da mogu diktirati stil i energiju koja će preovladati u sobi. Zidovi od neprekrivene cigle imaju utjecaj na kreiranje slobodnog duha i unose karakter u dnevnu sobu. Sirova industrijska priroda zidova od cigli će sigurno unijeti industrijski dodir u enterijer.

Dekorisanje ciglom teško će proći neprimijećeno, tako da je savršeno za one koji žele zadržati moderan i opušten izgled njihove dnevne sobe, toplu atmosferu u kupatilu, ugodnu u spavaćoj sobi, te doživjeti nezaboravne trenutke u kuhinji i trpezariji.

 

Trpezarija

Zidovi od cigle čine trpezariju ugodnim prostorom za boravak. Imate nekoliko mogućnosti o kojima trebate razmisliti. Možete prekriti cijeli zid ciglom, po mogućnosti onaj na kojem se ne nalaze montirani trpezarijski elementi. 

 

Dnevna soba

U dnevnoj sobi, zid od cigle bi bio element koji daje prostoru više osobnosti. Možete imati zid od cigle na koji ćete okačiti umjetnine ili ga možete koristiti za razdvajanje prostorije. Ne mora biti veliki. U svijetlom dekoru, gdje su ostali zidovi u bijeloj boji, zid od cigle ne treba ništa više da bi se isticao u prostoriji.

 

 

Spavaća soba

Cigla daje toplinu i karakter prostoriji, zato je savršen dodatak za spavaće sobe. To je obično zid na kojem se nalazi uzglavlje kreveta. Možete koristiti velike cigle u zemljanoj boji ili bijele, ukoliko ne uživate previše u crvenoj industrijskoj boji.

 

Kuhinja

Zidovi od cigle su veoma primjenjivi u kuhinji. Možete je staviti iza kuhinjskih elemenata umjesto pločica ili stakla. Ili čak cijeli zid napraviti od cigle, te dodati namještaj u kontrastnoj boji kako bi se oboje isticalo.

 

Kupatilo

Cigla može biti također odličan detalj i u kupatilu ukoliko želite kreirati opušteniju atmosferu. U suštini cigla transformiše svaku prostoriju i daje joj karakter i dodatnu dimenziju.