Oživite svoju trpezariju odgovarajućim zidnim dekorom.

trpezarijazid

Dok su kuhinje savršene za ležerne obroke, u mnogim domovima trpezarije su posebna mjesta za uživanje u ručku sa prijateljima i porodicom. Da biste učinili svoj prostor privlačnijim za te posebne trenutke potrebno je malo finoće.

Bilo da želite pokazati jedinstvenu kolekciju fotografija ili želite naglasiti prostor velikim originalnim, jedinstvenim printom ili bojama, ove ideje za zidni dekor će oživjeti vašu trenutnu trpezariju svježom i elegantnom atmosferom.

 

Ostavite predivan prvi dojam uz vintage

Stvaranje eklektičnog dnevnog boravka sličnog ovom je nevjerovatno lako i to bez trošenja budžeta. Ton za ovaj prostor postavljaju neusklađene stolice raspoređene oko stola skromne veličine. Na zidovima su dva predmeta sa pariške buvlje pijace. Prvi je reprodukcija klasične slike. Na desnom zidu je starinsko ogledalo. Kombinacija stilova iz različitih perioda lijepo personalizira stvari.

Trpezarija01

 

Naglasite prostor monohromatskim zidom

Kada je u pitanju dekoracija, vjerovatno ništa nije tako dramatično kao upečatljiva monokromatska shema boja, kao što je u ovoj trpezariji. Crni zidovi stvaraju pozadinu za kolekciju skulpturalnih predmeta napravljenih od bijelog porculana. Na ćoškovima se nalaze dvije lampe koje noću daju lijepu svjetlost prostoru.

Trpezarija02

 

Napravite šarenu biblioteku

Ova moderna trpezarija nadilazi tradicionalni zidni dekor zahvaljujući ugrađenoj polici za knjige od poda do stropa. Kome je potrebna umjetnost kada možete stvoriti živopisni zidni prikaz u svojoj biblioteci?

Trpezarija03

 

Uljepšajte bijele zidove uz dramatičnu zidnu umjetnost

Oštri bijeli zidovi pružaju priliku za prikazivanje hrabre grafičke slike u ovoj trpezariji.

Trpezarija04

 

Preskočite zidnu umjetnost i razmislite o prilagođenom muralu

Pojedini dizajneri enterijera smatraju da zaslužujete trpezariju koja pokazuje vaš lični ukus. Kod dizajna ovog prostora, stvoren je jedinstven mural umjesto tradicionalnog zidnog dekora.

Trpezarija05

 

Dodajte uokvireni print da biste spojili elemente

Prekrasna mrtva priroda zdjele s voćem i cvijeća probija bijele zidove u ovoj modernoj trpezariji inspirisanoj seoskom kućom. Obratite pažnju na to kako boje i predmeti prikazani u uokvirenoj štampi povezuju druge dekorativne elemente u prostoru, a posebno drvo u uglu i vazu ispunjenu bijelim cvijećem.

Trpezarija07

 

Ukrasite predmetima koje već posjedujete

Dragocjene fotografije i printovi oživljavaju ovaj mali prostor za ručavanje. Kontrastni stilovi slika i okvira daju prostoriji stilsku živost.

Trpezarija06

 

Prilagodite trpezariju vrijednim printovima i fotografijama

Evo još jednog primjera kako možete koristiti stvari koje već posjedujete da začinite trpezariju. Talentovani dizajneri enterijera iz kompanije Scheer and Company podigli su ovaj primjer na viši nivo prekrivši cio zid kolekcijom printova i fotografija. Imajte na umu kako postavljanje okvira u visini očiju dodaje ogromnu dozu vizuelnog interesa. Zid na lijevoj strani jednako je intrigantan, zahvaljujući maloj kolekciji šešira i vintage torbici za fotoaparat.

Trpezarija08

 

Istaknite ogromnu tablu

Sve što vam treba ponekad je izuzetno veliki predmet da biste prostor dramatično naglasili. Ovdje je postavljena ogromna tabla koja ukrašava jedan zid u ovoj maloj trpezariji.

Trpezarija09

 

Unesite glamur uz pomoć ogledala

Bijeli zidovi i blijedoružičasti namještaj omogućavaju da dramatični komadi na zidovima iskaču u ovoj trpezariji. Na desnoj strani su tri visoka ogledala koja dodaju malo svjetlucave drame. Jarki print na stražnjem zidu daje prostoru živost.

Trpezarija10

 

Potražite šareni komad zidne umjetnosti

U ovoj šik trpezariji bijeli zidovi su savršeno platno za pokazivanje šarenih komada. Jednostavan apstraktni žuti print na lijevom zidu nadopunjuje upečatljive zelene zavjese.

Trpezarija11

 

Istaknite neutralnu trpezariju

Neutralni prostori svakako mogu izgledati šik i pomalo oštri, kao što je slučaj sa ovom trpezarijom. Veliki, grafički crno-bijeli print na zidu lijepo naglašava prostor.

Trpezarija12