Želite promjene u enterijeru, nove boje i atmosferu? Niste sigurni odakle početi? Evo nekoliko savjeta koji mogu pomoći u odabiru onih tonova koji će vas oduševiti i učiniti dom ljepšim mjestom.

 

 

Izaberite raspoloženje

Poznato je da boje utječu na raspoloženje. Odabirom boja naginjemo ka određenoj atmosferi u ambijentu. Ako odaberete zelenu za zidove, onda bi namještaj u tonovima krem i bijele u prostor donio smirenost. Nijansa svijetlo plave unijet će opuštenu atmosferu i osjećaj svježine. Nijansa tamne, maslinasto zelene, dat će domu nešto ozbiljniji, klasičniji ton, a vedra zelena modernu-šik varijantu pogodnu za mladalačke stanove.

 

 


Sakupljajte uzorke

Sakupljate uzorke iz brošura, magazina, razglednica, novina. Neka odabir boje ne bude brzoplet potez. Sakupljajte u jedan notes sve ono što vas inspiriše, pruža vam osjećaj udobnosti, lijepog i posebnog. Proces ukrašavanja doma odvija se konstantno, tako da kada krenete u odabir motiva tapeta, samoljepljivih zidnih stikera ili tkanina, imat ćete već jasnu viziju onoga što želite ili što svakako trebate da izbjegavate.

 

 

 


Zavirite u ormar

Za najsigurniji odabir boja u stanu zavirite u svoj ormar. Šta to znači? To je jedan od načina da se uvjerite koji su to tonovi koje preferirate da nosite na sebi, u kojima se dobro osjećate. Iste te želite i u svome domu. Istraživanja kažu da ukoliko neku boju ne preferirate u modnom stilu, nećete je željeti ni u svojoj sobi ili trpezariji. Ako postoji neki komad garderobe koji uvijek stoji sa strane i koji izbjegavate, a ima određenu boju poput smeđe ili bordo, te iste nijanse zaobiđite u dekoraciji lične zone.