Koliko detalji u enterijeru znače uvijek se najviše primjeti onda kada vidimo ugodno i lijepo organizovan prostor, sa brigom o svakom pojedinačnom segmentu. Upravo je takav dnevni boravak naše čitateljke Sanje Mitrović iz Šapca.

..................................................................................







Potkrovlja su uvijek bila posebni prostori, a u ovom slučaju trend ne postoji – ona su uvijek u modi i uvijek aktuelna. Sanja je svoj dnevni boravak, dnevnu zonu opuštanja i prostoriju u kojoj se provodi najviše vremena, smjestila u udobnom potkrovlju.

 

Dva zanimljiva stila

Naša čitateljka je svoje mjesto za uživanje stvorila smjelo kombinujući dva stila: moderni i rustični. Moderna siva sofa, predivne pastelne boje jastuka ukombinovane sa prugastim zidom u podudarnim tonovima, sve odiše čistim i ugodnim ambijentom. Da bi stvorila i unijela notu topline, u prostoru je nenametljivo i sa ukusom iskoristila dekorativnu ciglu na jednom dijelu zida dnevne sobe i zadržala ljupke grede na plafonu.









Osvjetljenje

Ono što često stvara problem u adaptaciji potkrovlja jeste prirodni izvor svjetlosti. Tako je Sanja obratila pažnju i na ovaj bitan dio u uređenju i prostoru podarila rasvjetu u plafonu koja emituje prigušenu i romantičnu svjetlost, čime i cijeli prostor suptilno odiše. Pored ugradnih sijalica, tu je i divan moderni luster, koji se sjajno uklapa uz stol i male taburee, kao i lampa za intimniju večernju atmosferu.









Boja plafona i poda

Najbolje rješenje za stanove kojima nedostaje svjetlosti su svjetliji podovi i plafoni. Sanja je i ovdje reagovala sa ciljem da odabere nešto neutralniju nijansu laminata, a plafon oboji u bijelo. Tako je odlično ukombinovala policu u istoj boji sa stolom, dok se između rustičnog zida i police stvorio inspirativan kontrast i tako osvježio prostor.










Dom ispunjen detaljima

Uspomene koje želimo da zadržimo dugo stavljamo na posebna i vidna mjesta. Tako je i u ovom dnevnom boravku poseban ugao posvećen detaljima i sitnicama, koje znače vlasnici. Kaže se i da su potkrovlja omiljena mjesta za život arhitektama, raznim umjetnicima i piscima. Da li mnoštvo knjiga i gitara, nonšalantno naslonjena na zid, potvrđuju ovu tezu, zaključite sami.

Ono što je sigurno to je da je Sanja sa mnogo ljubavi i pažnje uredila svoj dom, izabrala i odlično ukombinovala sve nijanse koje voli i ovaj ambijent i preko fotografija odiše posebnim šarmom i ljupkošću.

Sanji se naljepše zahvaljujemo na dostavljenim fotografijama i saradnji, a sve vas pozivamo da nam i dalje dostavljate vaše fotografije na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.