Dnevnu sobu najviše koristimo tokom dana. Dočekujemo goste, gledamo filmove sa porodicom ili se odmaramo uz knjigu. Budući da je ova soba centar aktivnosti, zahtijeva dizajn koji je funkcionalan, lijep i u kojem ćete se osjećati ugodno. 

U skladu sa istraživanjem koje smo proveli na našoj Facebook stranici, donosimo 12 ideja za modernu dnevnu sobu. Vi birate sedmičnu temu, a mi donosimo ideje. 

 

 

Crno-bijela elegancija 

Neprolazna crno-bijela kombinacija boja fantastično će izgledati na zidu od ogoljene cigle. Dodajte lučnu lampu za ugodniju atmosferu.

 

 

Minimalizam u boji

Jedan od ključnih postulata minimalističkog dizajna jeste kreirati otvoren prostor. Ova dnevna soba ima jednostavne police i namještaj od žice poredan na svijetloj podlozi što daje osjećaj otvorenosti.

 

Američka dnevna soba

Šta može biti više američki stil od izloženih greda, prirodnih podova i fantastičnog kamenog zida. Ovaj dizajn je povratak u prošlost teksaškog uređenja enterijera. 

 

Industrijski šik

Nisu svi zainteresovani za konvencionalne podove, zidove i dezene koje tradicionalno ukazuju na udoban dom. U suštini, jedna od najboljih ideja za moderne dnevne sobe je pretvoriti prostor u industrijsku igraonicu. Beton i imitacija betona, čvrsti materijali i siva dekoracija. Za kontrast odaberite crvenu, bijelu i zelenu.

 

Odmor u bojama

Mnoge moderne dnevne sobe imaju prigušene boje, ali ne i ova. Za one koji vole živopisne i jarke boje, prigrlit će ovaj dizajn. 

 

Moderni Miami

Svijetlo-plava, zelena i bijela predstavljaju vodu, palme i bijeli pijesak koji svake godine privuče turiste iz cijelog svijeta. Estetika koja vas čini svježim tokom cijelog dana, dajući vam osjećaj kao da ste na obali okeana. 

 

Klasična crno-bijela soba

Kada je klasika u pitanju, malo je boja koje mogu postići efekat kao crna, bijela i siva. Ovaj dizajn je savršen za manju dnevnu sobu u kojoj će podjednako uživati i porodice i samci. 

 

Urbana soba za samce

Jedan od najboljih načina da kreirate živopisnu, mušku dnevnu sobu jeste da odaberete tamnije boje za zid i jarke nijanse za detalje. 

 

Nordijska dnevna soba

Tipični skandinavski minimalizam: materijali od nehrđajućeg čelika, prirodni podovi, glatki zidovi i minimalni dodir boje za naglašavanje.

 

Udobno i zabavno

Za svaki klasični ili moderni dizajn postoji alternativa, odnosno kreiranje prostora koji je savršen za gledanje TV-a i zabavljanje gostiju. To je upravo ovaj dizajn. 

 

Čista ljubičasta

Odličan moderni dizajn zahtijeva čiste linije i glatke oblike. To je ono što nudi ovaj dizajn. 

 

Ispod duge

Zid od cigli u duginim bojama savršen je kontrast bijelom namještaju. Ovaj dizajn nije za svakoga.