Pepito uzorak kao izraz klasike u modi veoma uspješno može se koristiti i u dizajniranju enterijera.

Crno-bijeli motivi ponovo u vrhu, a pored njih i raznobojni uzorci pepita koji ostavljaju snažan, a jednostavan utisak lijepog uređenja.

Pepito print (eng. houndstooth) predstavlja izraz stila i sjajan način da se izmijeni i osvježi izgled određene prostorije. Modni gurui smatraju ga neprolaznom inspiracijom, a sve češće se sreće i u enterijeru, gdje je istovremeno izraz i elegancije i svedenosti.

Zidovi i podovi

Crno-bijela kombinacija pepito uzorka može biti prenapadna za oči, ukoliko se koristiti na većim zidnim površinama ili u vidu prostirki velikih dimenzija.

Iz tog razloga stručnjaci savjetuju da boje za najbolji utisak u prostoru budu nešto neutralnije, poput sivo – bijele, krem-bijele, smeđe-krem ili bilo koje pastelne kombinacije. Tako se za tapete ili tepih najčešće biraju upravo pomenute nijanse, koje daju efekat nježnijih kontrasta.

 

 

Namještaj i akcenti

Komad namještaja, poput fotelje sa fotografije, može da stvori fokusnu tačku enterijera ukoliko se izabere pravi dezen.

Pepito u crno-bijelom tonu odlična je baza za dalju dekoraciju doma, kojem se mogu dodati različite boje, a da on i dalje zadrži dozu elegancije i otmjenosti.



Umjesto crno-bijelog, za presvlaku stare fotelje, naprimjer, može se iskoristiti i neka druga, energična kombinacija pepita poput roze, plave, crvene …

Detalji i efekti

Za pepito se kaže da je jedan od najupečatljivijih i najprepoznatljivijih tekstilnih obrazaca. Dizajneri se slažu da ima zapanjujuće jak efekat u enterijeru, jer se sa samo nekoliko detalja može stvoriti snažan utisak, kakav se ima na umu pri početku dekorisanja.

Stolice ili prekrivač u pepito stilu i u crvenom tonu, potom trpezarijski set u kombinaciji teget plava-bijela ili detalji u domino tonu, učinit će da dom zablista. 


Poigravanje sa zanimljivim materijalima i printom pepita znači da je osobenost stana već tu, samo se ona kroz finese ispoljava još snažnije i zanimljivije.