Dodajte malo boemskog stila vašem domu tako što ćete primijeniti savjete i ideje u nastavku. Sve što je potrebno je slobodniji pristup dizajnu enterijera, miješanje i uparivanje boja, uzoraka i tekstura.

Boemski stil povezuje se s nekonformističkim životom, ljubavlju prema slobodi i raznolikosti, putovanjima i životu, a glavne odrednice ovakvih enterijera su odvažnost, osebujnost i toplina koje proizlaze iz načina života i ličnosti vlasnika.

Pogledajte ovih 20 maštovitih ideja za boho sobe i počnite sa preobražajem vašeg doma u nešto što je interesantno, odvažno i eklektično. 

 

Inspirisani prirodom

Pogledajte ovu dnevnu sobu punu eklektičnog duha i dekoracije inspirisane prirodom. Cvijetni tepih i različiti printani uzorci pobacani po sobi. 

 

Ženski dodir

Čak i ako odlučite primijeniti boemski stil u potpunosti, uvijek možete unijeti ženski dodir u cijelu priču. Detalji u ružičastoj boji i bež podloga čine sobu profinjenom.

 

Kristalni detalji

Odličan način da dodate teksturu i interes kutku u sobi jeste uz pomoć kristala ili komada ahata. Oni će u prostor unijeti prekrasne boje i unikatnost koja se rijetko sreće. 

 

Različita rasvjeta

Ključ kreiranja boho stila je u malim detaljima i rasvjeti. Kombinujte različitu rasvjetu gdje god je to moguće sa prirodnim svjetlom, romantičnim svijećama i industrijskim visilicama koje ne samo da će kreirati dobru atmosferu, već će i privući pažnju.

 

Raznolikost boja

Ukoliko se želite okušati u boho stilu uređenja enterijera, onda morate naučiti miješati i spajati komade koji nisu slični. A pogotovo boje. Kada budete dodavali različite boje prostoru, nemojte se bojati jarkih nijansi. 

 

Makrame

Još jedan način da unesete boho stil je uz pomoć makrame. Možete je koristiti kao detalj na zidu ili, ukoliko imate neku veću, kao pregradu između soba.

 

Šik dodaci

Kada budete kreirali boho stil u vašoj kući, razmislite koji izgled na kraju želite postići. Ukoliko biste htjeli nešto više šik, onda pronađite velike komade namještaja koji su jednostavnog dizajna i na njih dodajte boemske detalje.

 

Uređeni ćoškovi

Naučite kako da dodajete različite slojeve prilikom dekorisanja. To važi i za ćoškove. Slažite komade namještaja, tekstil i detalje kako biste kreirali prostor u potpunosti uređen u boho stilu. Minimalizmu ovdje nema mjesta. 

 

Ljuljaške

Ljuljaške su prekrasan dodatak boemskom stilu. Stavite ih u velike dnevne boravke, spavaće sobe ili napravite mjesto ispred kuće u kojem ćete uživati tokom ljetnih mjeseci. 

 

Španski akcenti

Ima nešto posebno u dodavanju kulture u dizajn enterijera. Zato je vrlo zabavno dodati malo španskog stila u vaš boemski dekor. Jednostavno je i vrlo lako za uraditi.

 

Neočekivani detalji

Dodajte neke neočekivane detalje vašem dekoru, kao što je ova lebdeća polica koja se može istaći usred eklektičnosti.

 

Udahnite život

Čak i vaša kuhinja može imati unikatni boho stil. A ova kuhinja ima i dodir šika. 

 

Baldahini

Slično makrami, baldahini su savršen dodatak svakom boemskom domu. U dnevnim sobama, mjestima za čitanje ili okačeni iznad kreveta, ovi detalji će unijeti dašak romantike u dizajn enterijera. 

 

Glamur u centru

Da, čak i vaš ludi, boho dizajn može imati dodir glamura. Oko prekrasnih komada namještaja i delikatnih boja, dodajte uzorke i printove koje volite, kao i "ženske" detalje. 

 

Romantika

Izrazito je romantično u prostoru inspirisanim boemskim stilom, pogotovo ako dizajnirate spavaću sobu u skladu sa tim. Niski kreveti, fine tkanine i prirodno svjetlo. Sve zajedno kreira nešto magično, a sve je u detaljima. 

 

Dodaci u kupatilu

Možda ćete htjeti u potpunosti primijeniti boho stil u vašem domu. Ukoliko je tako, evo ideje i za kupatilo. Stavite zavjesu iznad samostojeće kade. Bogate tkanine i organski akcenti pomoći će u preobrazbi i onih elemenata koji su tu samo zbog funkcionalnosti.

 

Ušuškanost

Bez obzira živite li u modernom stanu ili u potkrovlju sa vidljivim gredama, boemski stil je u suštini dodavanje topline, ušuškanosti i dobrodošlice u svaki prostor. 

 

Lažno krzno

Još jedan način da savite akcent na vašu boho sobu jeste umjetno krzno. Ono unosi dozu luksuza i teksture u prostor. 

 

Luksuz

Vaša trpezarija može biti spoj uzbudljive boho inspiracije i luksuza. Samo pomiješajte i spojite boje i bogate nijanse prilikom kreiranja prostora. 

 

Dječija soba

Čak i dječija soba može biti uređena u ovom stilu. Boje, rasvjeta, tepih, pa čak i detalji na zidu kreiraju boemski, slobodni stil u kojem će vaši najmlađi sigurno voljeti istraživati.