Betonski blokovi odgovaraju skoro svakom enterijeru, a u ovom članku ćemo vam pokazati nekoliko impresivnih ideja koje će vam se zasigurno svidjeti.

Vjerovatno ćete biti inspirisani da koristite betonske elemente u kući i u bašti, te da ih pretvorite u funkcionalne elemente namještaja. 

Ovi blokovi su izrazito čvrsti što ih čini savršenim materijalom za "Uradi sam" projekte. Svi ih vole zato što imaju jednostavan oblik, čiste linije i veoma su moderni. Zbog svoje sive boje mogu se uklopiti u skoro svaki enterijer. 

Jeste li ikada razmišljali o tome? U nastavku pogledajte ideje.

 

Betonske police ili, čak, klupa

Potrebna vam je polica za knjige ili stalak za TV, a nemate novca da trenutno ulažete u nov namještaj? Poslužite se betonskim blokovima i drvenim daskama ili pleksiglasom i napravite je sami.

A možete napraviti i klupu u ćošku koji vam stoji prazan. 

 

Odmor u bašti

Iako su vrlo korisni u enterijeru, betonski blokovi se mogu odlično iskoristiti i u eksterijeru. Napravite mjesto u bašti za odmor uz pomoć ovih elemenata. Ne zaboravite staviti puno jastuka i mekanu podlogu, jer betonski blokovi mogu biti hladni. 

 

Saksije za biljke 

Blokovi imaju otvore što ih čini savršenim za biljke. Možete ih postaviti i unutra i vani. 

 

Krevet od betonskih blokova

A zašto ne biste stavili madrac na betonske blokove i tako postigli minimalistički dizajn? Betonski blokovi vam daju i puno mjesta za spremanje stvari. Ukoliko trenutno ne možete si priuštiti namještaj, betonski blokovi vam mogu puno pomoći. Možda vam se čak svidi i njihov izgled, pa ih na kraju uopšte ne zamijenite.

 

Stolić za kafu

Zašto trošiti novac, ako ne morate. Stavite samo nekoliko betonskih blokova ispred sofe i dobit ćete novi stol. 

Isto važi i za radni prostor. Potrebna vam je još samo jedna daska. 

Ukoliko vam se sviđaju ideje i neku od njih ste primijenili u svom domu, javite nam se na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.