Može se reći da je ponovna upotreba odbačenih drvenih ili plastičnih gajbi uobičajna pojava, što je pohvalno. Najčešće se stare gajbe koriste za odlaganje alata i sličnih stvari u podrume ili garaže.

Mi vam ovaj put predstavljamo inovativne i zanimljive načine njihove upotrebe, koji u konačnici izgledaju nadasve simpatično i praktično.

 

Spremište za cipele

Nekoliko drvenih gajbi, obojenih nježnim bojama i postavljenih na zid hodnika kao spremište za cipele, jedan je od odličnih načina za iskorištavanje i ponovnu upotrebu odbačenih gajbi.

Ovakav način spremanja cipela pogodan je za višečlane porodice, gdje mjesta za odlaganje nikad nema dovoljno. Hodnik u koji postavljate ove police trebao bi biti prostran i prozračan, a takve hodnike obično nalazimo u kućama prije nego u stambenim zgradama.



 

Konzolna polica s gajbama

Plastične gajbe upotrijebljene kao ladice u okviru od starog, odbačenog konzolnog kabineta djeluju neobično i posebno. Jedna od gajbi u ružičastoj boji i zanimljive nogice kabineta daju cijeloj priči dozu romantike i ženstvenosti.

Smješten u predsoblje, konzolni kabinet može poslužiti kao veoma zgodno spremište za papire, ključeve, poštu, kape, rukavice i mnoge druge stvari.

Okačite li na zid iznad konzole zanimljive uramljene slike i postere, dugo će se pričati o jednom tako uređenom kutku vašeg doma.

 

Foto-ideje za ponovnu upotrebu gajbi

Od kuhinje, preko dnevne sobe i trpezarije pa sve do vrtne kućice i garaže, gajbe pronalaze svoje mjesto, zahvaljujući obliku, izgledu i namjeni. Zgodne su kao posude za sadnju biljaka ili aranžiranje rezanog cvijeća, držanje časopisa, suđa pa čak i kao držač za zdjelice vašeg psa ili mace. 

Ne koštaju ništa, a unose šarm proteklih vremena i vintage izgled u enterijer ili eksterijer.

Uživajte u fotografijama i dozvolite im da nadahnu ekologa u vama!