Restoran 'Brajlović' iz Sarajeva ovogodišnji je pobjednik takmičenja za titulu najljepše uređenog ugostiteljskog  objekta, koje  već  četvrtu godinu zaredom organizuje Enterijer.ba magazin. Osvojio je 925 glasova, od ukupno 1579 zabilježenih putem telefonskog glasanja.

..................................................................................



 


Na drugom mjestu nalazi se Restoran 'Konak' iz Konjica, a treće je pripalo Caffe baru 'Intermezzo' iz Tomislavgrada.


Takmičenje je trajalo dva mjeseca, a učestvovalo je 20 ugostiteljskih objekata iz cijele BiH. Prvi krug takmičenja završio je 31. oktobra, kada se deset najljepših plasiralo u finalni krug. U prvom krugu takmičenja glasalo se putem online ankete, dok se pobjednik izabrao putem telefonskog glasanja. Sljedeće godine Enterijer.ba uvodi glasanje putem Facebook ankete.


Restoranu 'Brajlović' bit će uručena Grimizna kugla na ceremoniji koja je planirana za januar 2012. godine. Prethodni dobitnici ove nagrade su Vinski bar 'Provence' iz Banjaluke, Restoran 'Grappolo' Hotela Brotnjo iz Čitluka i Club & Restaurant 'Gardens' iz Međugorja.

 

O uređenju Restorana 'Brajlović'

Želju da se izdvoje iz apstraktnog modernizma, restoran Brajlović pretočio je u viziju koja obuhvata estetiku prohujalih epoha ukombinovanu sa kvalitetom u različitim tehničkim postavkama. Smislenom kombinacijom stilskog namještaja i diskretnih modernih detalja, stvorila se atmosfera provokativnog kiča, kroz koji je oslikan stav o apsolutnom kvalitetu usluge i o brizi o detaljima.




Kao kreator svečane atmosfere, restoran 'Brajlović' slijedi zamišljeni koncept raskošnog enterijera i pažljivo gradi prepoznatljivi tradicionalni duh dobrodošlice. Senzibilitet enterijera okupan je toplim nijansama zidova i impresivnih plafona, a fokusne tačke svakako naglašavaju maksimalnu izražajnost kristalnih lustera i snažnih linija preostalog dijela rasvjete. Geometrija prostora i poigravanje sa njegovom komfornom funkcijom, dovode do zaključka da je skladno objedinjena ideja estetike i čula ukusa.

Pokrovitelji takmičenja: Radio M, Europlakat, Fena, Oslobođenje, Bljesak.info.

Specijalni pokrovitelj: Infobar.ba

Medijski partneri: PINK BH, Bhclubbing.com, Depo.ba, Radio Kameleon, Intermezzo, Brotnjo.info, Style.ba, TNT radio, TV Alfa, Radio Busovača, Radio Plus, TIP.ba, Infobrcko.com, Radio RS, Moj-restoran.info, Seebiz.net, Radio Tomislavgrad

Sponzori: Vitaminka AD iz Banja Luke i Kristal iz Viteza.