Predstavnici organizacionog odbora Grimizne kugle, takmičenja za najbolji dizajn enterijera ugostiteljskog objekta u regionu, počeli su prvu ovogodišnju turneju po gradovima bivše Jugoslavije tokom koje će posjetiti hotele, restorane i caffe barove čiji arhitekti su oduševili međunarodnu stručnu javnost.

Belma Mujezinović-Pribilović, direktorica Bela Vida kompanije u čijem vlasništvu je Enterijer.ba magazin kao idejni tvorac ovog takmičenja, i Azra Silajdžić, brand menadžerica Bela Vida kompanije, sastat će se sa vlasnicima ugostiteljskih objekata koji će učestvovati u šestom takmičenju za Grimiznu kuglu.

No, prije toga prvo su posjetili Club & Restoran “Gardens” u Međugorju koji je osvojio treću Grimiznu kuglu i za čiji dizajn je zaslužan jedan od najboljih bh. arhitekata Amir Vuk Zec. Osim u uređenju enterijera, "Gardens" je i dalje vodeći na ljestvici najposjećenijih ugostiteljskih objekata u Hercegovini kada je u pitanju gastronomija i općenito ugostiteljski ugođaj. 

-          - Svakim danom se raznim inovacijama trudimo opravdati našu reputaciju i vodeću poziciju iz svijeta gastronomije i ugostiteljske ponude. Zato smo nedavno proširili našu premium gin kartu iz koje bih izdvojio Gin Mare i Tonic 1724 koji je po mnogima broj jedan u svijetu.  Osim toga jedini u BiH imamo u ponudi premium šampanjce Billecart Salmon Champagne branda, te najbolje svjetsko rose vino koje potpisuje Whispering Angel.  – kazao je Josip Prskalo, menadžer Cluba “Gardens” koji je pozvao sve one koji nisu imali priliku kušati ova ekskluzivna pića da to učine što prije i uvjere se u njihov poseban kvalitet.

Kratki predah u "Gardensu" se produžio na ručak u kojem su njihovi vrhunski kuhari potvrdili svoje umijeće. Riblja juha, carpaccio od lososa, dimnjena tuna i domaća riblja pašteta uz čašu hercegovačke blatine i turneja nije mogla bolje početi.   

Naredna stanica je u Hrvatskoj i to grad Split čija ugostiteljska ponuda je uvijek bila među najboljim u regionu.

*** 

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram uz hashtag #GrimiznaKugla i budite među prvima koji će saznati koji se to ugostiteljski objekti bore za šestu Grimiznu kuglu. Na taj način ćete povećati šanse za osvajanje vrijednih vaučera njenih učesnika.