window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-128943623-1');

Mašine za pranje i sušenje veša pružaju sve funkcije u jednom uređaju. Idealne su za male prostorije, jer nude elegantno rješenje koje štedi prostor, bez kompromisa u pogledu funkcija ili učinka.

..............................................................................................................

Osim prostora, štede i novac i vaše zdravlje, jer ćete se riješiti vlage u stanu i sačuvati miris svježe opranog veša.

Mi vam preporučujemo jedan od boljih uređaja u ovoj klasi, a to je novi model Hotpoint - Ariston AQD970F 49 EU koji ima veliki kapacitet pranja od 9 kg i sušenja od 7 kg. Uređaj ima jačinu od čak 1400 obrtaja, veoma tih motor, te bubanj od nehrđajučeg čelika pojačan legurom titanijuma.

 

Napredna tehnološka rješenja

Hotpoint Ariston mašina za pranje i sušenje veša AQD970F 49EU pripada Aqualtis porodici uređaja koja koristi napredna tehnološka rješenja. Izdvajamo program za pranje osjetljivog veša, koji je prema tkanini nježniji od običnog pranja na ruke. Dubinski, antialergijski i antibakterijski program odlično je rješenje za one najmlađe, jer smanjuje i eliminiše najveći broj alergena iz odjeće bez da uništava tkaninu.

Ovaj model i kompletna Aqualtis serija ima jedinstven i jednostavan dizajn, prepoznatljiv na tržištu. Vrata mašine se otvaraju zajedno sa komandama zbog čega je olakšano punjenje i pražnjenje veš mašine. Osim toga, Aqualtis serija ima najveća vrata na tržištu. Čak 34cm! Iza vrata se nalazi dozer za deterdžent sa posebnim odjeljkom za tečni deterdžent tako da njegovo doziranje više ne predstavlja problem.

Ogromni bubanj zapremine 9 kg za pranje veša, koji je napravljen od čelika i ojačan posebnom legurom titanijuma, spriječit će eventualne deformacije bubnja nakon višegodišnje upotrebe. Naime, vremenom se standardne izvedbe bubnja izobliče, što se inače ne vidi na prvi pogled. Međutim, usljed takvih minimalnih deformacija pri visokim centrifugama javljaju se dodatne vibracije koje štete nosačima bubnja. Rezultat su stalne promjene nosača i sve veće deformacije bubnja.

Motor ove veš mašine je također nešto novo iz ove kompanije. Bez četkica je i pri radu ne stvara varnice kao konvencionalni motor. Sam rad motora je nečujan. Jedino što se čuje tokom ciklusa pranja je kretanje veša unutar bubnja. Za ovakvu izradu motora garantuju 10 godina pri kupovini.

 

Programi za svaku vrstu veša

I to nije sve. Ukupno imate 16 programa od kojh izdvajamo antibakterijski program, program sušenja, te brzi program pranje-sušenje 45 minuta. Kapacitet sušenja ove mašine je sjajnih 7 kg, što znači nema odlaganja veša i sušenja u dvije faze. Program sušenja ima dvije opcije rada - vremensko sušenje maksimalno 180 minuta i senzorsko sušenje. Kod senzorskog sušenja izdvajamo program sušenja za jako osjetljivi veš koji tkanine suši blažom temperaturom i time ne šteti osjetljivoj garderobi. Tu su i programi - spremno za ormar, spremno za vješalicu i ekstra za popuno suh veš.

Ovaj uređaj je dostupan u maloprodajnom objektu Domavija u Sarajevu, ali i objektima Techno Shopa kompanije Stanić Trade koja je uvoznik za brend Hotpoint-Ariston. Garancija na kompletan uređaj je 5 godina, na motor 10 godina, sa podrškom servisne mreže u cijeloj BiH.

Cijena 999,00 KM za gotovinsko plaćanje.