Ko od nas nije sanjao da živi u kućici na drvetu? Nije nemoguće! Donosimo vam priču o ekološkoj kućici, koju ćete poželjeti za svoju porodicu, a koju možete smjestiti bilo gdje.

Prirodni materijali korišteni u izgradnji ove kućice su materijali koje je moguće pronaći u okolini koja je okružuje. Ovaj projekat predstavlja organsku arhitekturu, koja ima za cilj da se prilagodi prirodi, tj. okolini u kojoj se nalazi. Primjeri ovakve adaptacije u prirodi su životinje koje se kamufliraju, tj. poprimaju izgled okoline u kojoj žive.

1

 

Monokok konstrukcija (jednodijelna konstrukcija) ove kućice, u kojoj mogu boraviti četiri osobe, može se implementirati u roku 5 dana. Kako je prostor iz jednog dijela, bez pregrada, može se po potrebi transformisati u učionicu ili ured. Također, ima mogućnost nadogradnje terase na mjestu rupe u pročelju, tj. frontalnom prednjem dijelu kućice, koja može biti terasa i ostava za drva zbog neprimjetne nadstrešnice. Iako je fiksna, konstrukciju je moguće smjestiti na različite lokacije, pa čak i na zasebnu konstukciju verande napravljenu uz stablo drveta.

 

3

4

 

Ekološka, neodoljiva i nadasve jeftina konstrukcija idealna je vikend kućica za četveročlanu obitelj i njihove ljubimce. Ova konstrukcija, ukoliko je smjestite na improvizirani trijem uz stablo drveta, može vam pružiti nezaboravan i neposredan doživljaj prirode i njenih ljepota; živimo u skladu s prirodom i svojim snovima!

 

6

Izvor