0Gumene podloge idealno su rješenje za podove sa kvalitetnom izolacijom u podrumskim prostorijama i terasama. Proizvode se u različitim bojama i teksturama.

...................................................................................................................

Preko bilion automobilskih guma proizvede se širom svijeta godišnje. Organzacija EPA je uradila naučno istraživanje o utjecaju ovog materijala na okoliš i zdravlje ljudi. Godine 2010 došli su do rezultata da, niti na jedan način, ne predstavlja opasnost po okolinu i zdravlje. Floor Score je certifikovani sistem koji je razvijen od strane Resilient Floor Covering institut (RFCI) sa Scientific Certification System (SCS) organizacijom, koja je certificira građevinske proizvode, koji su u skladu sa pravilima programa za zaštitu okoliša.

1

U procesu reciklaže, iz guma se uklanja poliester, čelične žice koje predstavljaju armaturu, te ostali hemijski dodaci iz guma. Gumene podloge se proizvode u raznim bojama i teksturama, jer se prilikom proizvodnje dodaju granulati boje koji poslije, različitim načinima miješanja, daju interesantne teksture, kao npr. kameni mermerni materijali, kerok - sintetički kamen i sl.

2

Guma je, također, odličan zvučni i toplotni izolator, što se smatra jednom od važnijih osobina podnih podloga. Gumene pologe imaju 20 godina duži vijek trajanja od standardnih podnih podloga, poput ćilima i vinyl podloga.


Izvori

www.outdoorsyntheticsurfaces.com
www.tradekorea.com
www.vogue7.us
www.houzz.com/