U svom domu u Idahu, dizajnerica Kristie Wolfe sanjala je o mjestu za odmor na Havajima. Štedila je novac kako bi napravila kućicu na drvetu koja je u potpunosti samoodrživa.

I uspjela je. I to samo za 11.000 američkih dolara. Kućica ima solarne panele koji zadovoljavaju sve potrebe ove mini kuće, krov koji zadržava kišnicu i kombinaciju toaleta i umivaonika gdje se korištena voda iz umivaonika preusmjerava na toalet. Ono što je najinteresantnije jeste da ovo malo mjesto možete iznajmiti kada ona nije tu. Cijena nije baš sitnica, ali evo pogledajte.

Kućica uključuje spavaću sobu, kupatilo, mjesto za kuhinju. Cijena zemljišta iznosila je 8.000 američkih dolara. Trebalo je samo dva mjeseca i 11.000 američkih dolara da se kućica napravi.

Enterijer je savremen i stiliziran. Spavaća soba ima baldahin i ručno rađeni luster. Kroz staklene portale pruža se prelijep pogled na prirodu.

Donji dio ima krevet na ljuljanje koji je napravljen od stare trampoline. Savršen za dnevno drijemanje. Pogledajte video.