Krevet je jako važan komad namještaja koji je na sasvim intiman način povezan sa vašom ličnom energijom.

fengshuikrevet2

Utjecaj Feng Shuija vašeg kreveta i spavaće sobe na vaše zdravlje, dobrobit, kao i kvalitet veze, ne smije se potcijeniti.

fengshuikrevet1

Šta čini odličan Feng Shui krevet?

Dobro uzglavlje

Dok tonete u san, vaše tijelo prolazi kroz užurbano nadoknađivanje energije na mnogim nivoima. Podsvjesno, vaša glava treba dobru pozadinu, zaštitu i podršku, isto kao i vaša leđa kada sjedite u stolici duži period. Najbolja Feng Shui uzglavlja su ona koja su napravljena od punog drveta ili kombinacije punog drveta i tapecirunga.

Dobar madrac

Investirajte u madrac koji će vam pružiti dobar san i relaksaciju. Što bolje spavate noću, tokom dana ćete imati bolje zdravlje i raspoloženje. Ne zaboravite povoljan Feng Shui i nemojte kupovati već korištene madrace - nikada ne znate kakvu su energiju akumulirali od prethodnih vlasnika.

Dobra visina

Kako biste omogućili Feng Shui energiji da slobodno teče ispod kreveta, on treba biti na razumnoj visini iznad poda. Kreveti koji imaju ugrađene ladice u donjem dijelu smatraju se lošim Feng Shuijem, zato što energija treba cirkulisati kroz vaše tijelo dok spavate. To nije moguće ukoliko je prostor ispod kreveta blokiran.