Kako postići Sheng Chi – povoljnu energiju? Dobra Feng Shui energija, ili Sheng Chi, svijetla je, osvježavajuća, podižuća energija koja povoljno djeluje na vaše zdravlje i dobrobit. "Sheng" u prevodu sa kineskog znači energija koja vas podiže.

..................................................................................




 

Prepoznajte oblike Sheng Chi

Dobra energija ili Sheng Chi, dolazi u različitim oblicima.

To može biti energija koja vas prožima dok hodate plažom. U takvim momentima vaše tijelo osjeća se uzdignuto zbog dobre Feng Shui energije i visokog nivoa negativnih jona koji povoljno djeluju na vaše zdravlje.

Zatim tu je energija koju osjećate u bujnoj šumi gdje vas opijaju mirisi prirode. Japanci imaju izraz "kupanje u drveću", koji savršeno opisuje stanje duha nahranjeno pozitivnom energijom.

Naravno, Sheng Chi je moguće postići i u zatvorenom prostoru, odnosno u harmoničnom enterijeru sa dobrim protokom Chija, visokom kvalitetom zraka i prirodne svjetlosti.


Izbjegnite lošu energiju

Povoljna Feng Shui energija, ili Sheng Chi, jedina je kvalitetna energija kojom se želite okružiti u svom domu ili kući. Suprotne Sheng Chiju su niže Feng Shui energije - nazvane Sha Chi i Si Chi. Pazite da ove energije ne budu prisutne u vašem domu.


Izvor fotografije

www.onextrapixel.com