Siva i bijela paleta boja i zanimljivi detalji izrađeni od sirovih tradicionalnih afričkih materijala te ručno izrađeni predmeti ključ su za postizanje raskošnog izgleda ove prekrasne garsonjere.

Ovaj otvoreni studio apartman dizajnirao je Li Jun Chen u egzotičnom afričkom stilu. Iako ima 45 metara kvadratnih, ovaj stan je po tlocrtu garsonijera u kojoj s jedinog prozora svjetlost kroz noćnu zonu dopire do dnevne zone, kupatila i kuhinje.  Pleteni predmeti, prostirke od jute, prirodna boja drveta i velike smaragdnozelene lisnate biljke odišu toplinom i na kreativan način kombiniraju elemente različitih kultura.

U ovom izduženom otvorenom tlocrtu stana, sve su zone doma vidljive. U centralno djelu dnevnog boravka kauč gleda na spavaću zonu uz prozor i kupatilo na suprotnoj strani. Niti jedan pregradni zid nije izveden tako da prirodna svjetlost neometano prolazi sve do stražnjeg dijela prostorije. Stoga se i stil u ovom prostoru neprestano nastavlja. Egzotični dekor prolazi kroz svaki dio u jednoj ujedinjenoj šemi boja.

U rustikalnom dnevnom boravku nema umjetnosti na zidu, ali stan posjeduje mnogo dekoracije kao što su plemenski štitovi koji su naslonjeni na zid sa stražnje strane betonske strukture kauča. Tema afričkog štita nastavlja se i u susjednom spavaćem dijelu stana - kao i beton, koji je nastavak volumena kreveta. 

Ovaj jednostavan industrijski materijal izvrsna je baza namještaju od pruća. Noćna svjetiljka smještena u pletenoj korpi visi preko bijelog rustikalnog spremnika, koji djeluje kao noćna jedinica. Nekoliko knjiga i ukrasnih svijeća raspoređeno je jednostavno preko njegove površine.

Svijetlo sivi marokanski kožni tabure djeluje kao dodatno sjedište uz drveni stolić za kafu u dnevnoj zoni. Boja se podudara sa sivim jastucima na kauču i dekoracijama.

Velika zelena monstera ispunjava ovaj ugao sobe vitalnošću i životom te unosi boju.

Betonski dekor se nastavlja preko poda i penje na nasuprotni/zabavni zid s televizorom. Polica se na jednom kraju pretvara u višu površinu i radni stol s crnom lampom i stolicom.

Kada je također dio betonske konstrukcije, a sa stražnje strane ima bronzane slavine postavljene na betonske pločice. Tu je i lijepi izbor pomno odabranih toaletnih proizvoda smještenih iza dva bijela umivaonika.

Tuš kabina je jednim dijelom izrađena od betona, a drugim od stakla.

Veliko okruglo ogledalo s crnim okvirom postavljeno je centralno iznad dva umivaonika, dok je ogledalo za brijanje montirano na zid s lijeve strane. U ovom uglu vidimo da vrata tuš kabine odvajaju i WC. Podovi su u ovom dijeli napravljeni od sivih pločica umjesto betonske površine koja se nalazi u ostatku kuće.

Nasuprot kupatilu nalazi se kuhinja sa šankom za doručak. Drvene barske stolice, police i drvena vrata ormara koja daju toplinu i rustikalni osjećaj ovoj sivoj kuhinji.