Iako vam se možda čini da se s 23 kvadratna metra životnog prostora ne može puno toga napraviti, osim pobrinuti se da u njih ugurate sve ono osnovno, potrebno za život, Estonka Liisi Väli dokaz je da se uz dozu kreativnosti i snalažljivosti i u tako malo kvadrata može postići puno.

Kako nam je rekla, inspiraciju za uređenje svog stančića, koji, između ostalog, krasi visoki strop, pronalazi u starim evropskim interijerima.

Volim kombinovati staro i novo, različite stilove i materijale i učiniti da sve izgleda lagano i prozračno, rekla nam je i zaključila da voli tradicionalan stil s dozom modernog.

Prilikom uređenja inspiriše se na Instagramu, ali tu su i knjige i časopisi o enterijerima, kao i filmovi.

Kada je u pitanju uređivanje malih prostora poput njenog, smatra da je važno koristiti svijetle tonove kako bi izgledao veći. Ona sama koristila je, kaže, puno bijele boje, a i gotovo sav njen namještaj je bijel. Bjelinu je pak razbilla dodavanjem pokoje boje tu i tamo te korištenjem različitih materijala.

Na kraju, dodala je da je u malo kvadrata uvijek dobra ideja koristiti višenamjenski namještaj. Tako se naprimjer njen kauč po potrebi pretvara u krevet za goste.

Kako izgledaju 23 četvorna metra pretvorena u pravi mali spektakl, pogledajte u našoj galeriji, a po dozu dodatne inspiracije uvijek možete skoknuti i na Liisin profil na Instagramu.