U subotu, 31. avgusta, s početkom u 12:00 sati, Bela Vida u Importanne Centru organizuje niz zanimljivih sadržaja namijenjenih djeci, roditeljima i svim posjetiocima. Objedinjeni pod nazivom 'Abeceda dječijeg svijeta', sadržaji uključuju modnu reviju za djecu, predstavu, veliku nagradnu igru, animatore, izložbu dječijeg namještaja i besplatne stručne savjete arhitekata.

...............................................................................................................................................

Na modnoj reviji djeca će nositi modele švedske kuće 'Lindex', luksuzni Swarovski nakit i mini Canyon uređaje. Najuspješniji manekeni, koji izazovu najveći aplauz publike, osvojit će vrijedne nagrade sponzora. Osim za manekene, za sve posjetioce Importanne Centra organizovana je nagradna igra 'Velika potraga za blagom' u kojoj će djeca tražiti skrivene predmete po Centru. Pronađene predmete mijenjat će za odgovarajuću nagradu.

Ljubitelji dječije dramske umjetnosti uživat će u predstavi Klovnologija koju je režirao popularni Mario Drmać. U predstavi glume Emir Fejzić i Alisa Čajić.

Za one koji opremaju dječiju sobu, arhitekti Bela Vida galerije davat će besplatne stručne savjete na info-pultu postavke namještaja 'Abeceda dječijeg svijeta' u holu Importanne Centra.

Topla dječija energija i mnoštvo boja krasit će Importanne Centar i učiniti ga centrom dječijeg svijeta.