Tematskom postavkom "Korakom španske salse", 16. februara svečano je otvorena Bela Vida galerija u Importanne Centru u Sarajevu. Enterijer i duh Španije, koji je na savršen način ukombinovan u jedinstvenom izložbenom prostoru, ispunili su sva očekivanja posjetilaca.

..................................................................................

 

 

Otvorenju su prisustvovali dr.sc. Bruno Bojić, predsjednik Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine, Toribio de Prado, otpravnik poslova Ambasade Španije u BiH, te Željana Zovko i Lazar Prkačin, savjetnici predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Vjekoslava Bevande.


Bela Vida - Ljepota življenja

"Cilj i želja je da se ovaj estetsko-kupovno-marketinški prostor nađe u centru dešavanja dizajna i enterijera čitavog regiona, te da bude prostor za sve one koji žele da ostvare nova ili učvrste postojeća tržišta. Ljepota i umjetnost življenja se večeras slavi u Importanne Centru, u galeriji Bela Vida, a moderan dom i neprikosnovena ljubav prema dekoraciji i individualnosti je poruka koju želimo poslati svima vama", poručila je direktorica galerije Belma Mujezinović-Pribilović prisutnim zvanicama.

Pozdravni govor i dobrodošlicu uputio je i predsjednik Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine.

"Vanjskotrgovinska komora uvijek je prepoznavala ovakve i slične projekte, projekte koje imaju za cilj razvoj gospodarstva i ljepšeg življenja u Bosni i Hercegovini.


Ja vas uvjeravam da će ih i u budućem periodu podržavati. Raznovrsnost kvalitetne ponude pruža idealnu priliku i mogućnost da se na jednom mjestu susretnu zainteresirani gospodarstvenici, te da u direktnom kontaktu ispitaju mogućnosti uspostavljanja međusobne suradnje", rekao je Bojić.

Toribio de Prado, predstavnik diplomatskog kora Ambasade Španije u Sarajevu, bio je oduševljen projektom galerije Bela Vida.





Projekat koji izaziva oduševljenje

"Divno je vidjeti da i uprkos velikoj udaljenosti od Balkana Španija inspiriše ljude na nove projekte i da dizajn i umjetnost zbližavaju dvije kulture. Moja zemlja, čije je najveće bogatstvo umjetnost, arhitektura i priroda, uspjela je da nađe put do kreativnih ljudi i do Bela Vida galerije u kojoj su sva tri pomenuta segmenta savršeno uklopljena", kazao je De Prado te dodao: "Oduševljen sam idejom i ostvarenjem koje je postignuto i nisam ni mogao da zamislim da ću se u ovom enterijeru osjećati kao kod kuće, u Španiji. Boje, mirisi, tradicija i moderno – sve izgleda savršeno. Također, svima želim ugodan boravak u ovom savršenom španskom domu i ne zaboravite – život je lijep!"





Uz moto Bela Vida kompanije – „Život je lijep“ i svečanim presjecanjem crvene vrpce otvorena je izložbena galerija Bela Vida. Simboličnom salsom, najpoznatiji i najnagrađivaniji plesni par u BiH Vedran Marčeta i Lejna Karić-Lubarda, uveli su goste u prostor Galerije.


Raskoš detalja i materijala

Bela Vida galerija je novitet u regionu i potpuno novi koncept u okviru kojeg je prikazana harmonija raskošnih detalja i materijala i sve to u nijansama crvene, bijele i crne - karakterističnim bojama španskog enterijera. Posjetioci su imali priliku da vide i osjete čar mediteranskog stila uređenja, sa detaljima i dekorom prilagodljivim svakom domu. Kompletan enterijer sa akcentom na vatrenoj crvenoj prikazao je nekoliko jedinstvenih detalja: od noviteta u namještaju do jedinstvenih foto-tapeta koje krase prostor Galerije. Posebnost enterijera bila je dodatno naglašena gastronomskim specijalitetima koji su također imali notu južnjačkog kulinarstva.










Autentičnost i u budućnosti

Udobnost i neobična otmjenost enterijera Bela Vida galerije je prostor gdje je moguće dobiti svu inspiraciju za buduća uređenja i autentične segmente doma. Bela Vida Studio koji posluje u okviru Galerije nudit će stručne arhitektonske savjete za sve posjetioce, u cilju funkcionalnijeg i kvalitetnije dekorisanog doma.

Preobražaj prostora u Galeriji dešavat će se početkom svakog narednog mjeseca, a izložba „Korakom španske salse“ bit će dostupna do 7. marta, kada je zamjenjuje nova postavka „Pupoljak japanske trešnje“. Brilijantno kombinovani enterijeri predviđeni su za narednih 10 mjeseci i isto toliko najavljenih postavki, čije je teme moguće pratiti preko www.belavida.ba sajta.

Projekat Bela Vida nastao je iz "kreativne kuhinje" tima Enterijer.ba, koji uspješno radi već šest godina.

 

Učesnici postavke

Notadesign, Coincasa, Odeja, Denicom, Fef, Vtip, ABV sistemi, Caparol, Cebos i Domavija.