'Kada priroda oblikuje dom' naziv je 14-te postavke u sarajevskoj galeriji Bela Vida. Postavka je otvorena u četvrtak 14. marta, 2013. godine. Enterijer je ovaj put inspirisan prirodom i šarmom Kanade i nudi praktične i pristupačne komade namještaja pastelnih i zemljanih tonova.

.........................................................................................................

Ova postavka nudi i primjere za revitaliziraciju starih komada namještaja, uz izbor zdravih proizvoda koje nam priroda nesebično nudi.

- Priroda je potvrđena vrijednost i ono čemu se uvijek i iznova vraćamo. Za ovaj prekrasni ambijent zaslužni su JUB, Kazaz, Dekor Centar, Ligne Pure, Adaptee, Philips, Atelje Gata, ABV sistem i  Eu-Pal.  Veliko mi je zadovoljstvo što ovog puta imamo izložbu radova akademske slikarice Milene Dželatović i akademskog kipara Nedima Đikića – rekla je Belma Mujezinović-Pribilović u pozdravnom govoru okupljenim posjetiocima.

Uz savremenu interpretaciju kanadskog uređenja enterijera, ovoga puta predstavljen je i dio ponude dva vodeća internet magazina - Enterijer.ba i Poljoprivreda.ba koji su u vlasništvu Bela Vida d.o.o.

Sponzori otvorenja postavke bili su Tikveš i Kuća prirode.