Dugoočekivano otvorenje novog prostora sarajevske galerije Bela Vida zakazano je za 29. novembar, 2014. godine. Svečani početak rada obilježava Festival darivanja koji će trajati do 11. januara 2015. godine.

...................................................................................................................

Nova Bela Vida lifestyle galerija smještena je na 1220 kvadrata u renoviranoj Austro-Ugarskoj zgradi na Vilsonovom šetalištu, u ambijentu koji podsjeća na industrijske hale u Brooklynu. Prethodne dvije godine stručni tim Bela Vide djelovao je u prostoru od 150 kvadrata u Importanne Centru, gdje su bile organizovane 24 postavke pod motom „... jer život je lijep".

Nakon postavki kojima je slavljena ljepota življenja na najbolji mogući način, gdje su se posjetioci mogli upoznati sa uređenjem enterijera, dizajnom i umjetnošću različitih zemalja, stručni tim Bela Vide novu „Život je lijep" priču počinje Festivalom darivanja.

Festival skriva brojna iznenađenja, nagrade i šaroliku izložbu namještaja, dekoracije, rukotvorina, nakita, umjetnina, odnosno svih elemenata koji su do sada bili sastavni dio postavki u galeriji Bela Vida.

Tokom Festivala u novootvorenom prostoru bit će organizovane dodjele paketića za najmlađe, različite zabave i promocije za one malo starije, a sve u cilju pomoći trenutno ugroženim kategorijama društva.

Naime, osim izložbe koja je prodajnog karaktera, ovaj Festival ima i humanitarnu notu. Bela Vida, kao kompanija koja drži do društvene odgovornosti, i dalje će biti mjesto organizacije različitih humanitarnih događaja koji imaju za cilj skupljanje sredstava za one kojima je pomoć najpotrebnija, odnosno onima koji su zaboravljeni.

Ovoga puta sredstva skupljena tokom Festivala bit će preusmjerena za pomoć djeci sa posebnim potrebama, renoviranje objekata uništenih nedavnim poplavama i za pomoć napuštenim životinjama.