Svečanost uručenja donatorskih sredstava za renoviranje Centra za djecu sa posebnim potrebama u Srebreniku, koji je oštećen tokom prošlogodišnjih poplava, bit će održana u petak 13. marta, u 11.00 sati u Hotelu Gradina, Srebrenik.

.....................................................................................................

Iznos sredstava, prikupljenih tokom Bela Vida festivala u Sarajevu, organizatori će saopćiti na ovoj svečanosti. Bela Vida festival darivanja trajao je od 29. novembra 2014. godine do 11. januara ove godine i okupio je izlagače namještaja, dekoracije, umjetnina i rukotvorina. Svečano ga je otvorio Yuri Afanasiev, rezidentni koordinator Ujedinjenih nacija i rezidentni predstavnik UNDP-a u BiH, a podršku su dali i britanski ambasador u BiH Edward Ferguson i njegova supruga Caroline, te italijanski ambasador Rugerro Corrias i njegova supruga Vania.

Ujedinjene nacije su prije dvije godine donirale sredstva za izgradnju Centra za djecu sa posebnim potrebama u Srebreniku koji okuplja 150 djece, a zatvoren je u junu prošle godine nakon velikog oštećenja uzrokovanog poplavama.Pored UN-a mnoge kompanije, udruženja i pojedinci donirali su sredstva za obnovu Centra ili su učestvovali u njihovom prikupljanju: Vileda, Alpro, Bekto, Coca-Cola, Zlatara Sofić S., IFAW, Centar za samoodrživost Open Gallery Sarajevo, Metaphysika, Montessori Sarajevo, Restoran 4 sobe gospođe Safije, Golf Club Restaurant, Theatre Caffee, Senso, Dogs Trust, slikarka Alisa Teletović, dizajnerica Emina Berberović, te brojni posjetioci Bela Vida festivala darivanja.