„Mi čuvamo planetu" poruka je tematskog događaja kojim je kompanija Vaillant u Sarajevu okupila ljubitelje zelene inteligentne tehnologije, te obilježila Međunarodni dan zaštite ozonskog omotača i 141 godinu svog postojanja.

.................................................................................................................

Tematskim događajem na Eiffelovom mostu, u sarajevskom naselju Skenderija, predstavnici kompanije Vaillant i brojni posjetioci pridružili su se milionima organizacija i pojedinaca širom svijeta, koji su na ovaj dan, prigodnim aktivnostima, podigli svijest o važnosti očuvanja ozonskog omotača za sav život na zemlji.

Ovom prilikom predstavljena su i posljednja tehnološka dostignuća u domenu očuvanja planete i njenog omotača, uključujući najnovije sisteme grijanja i hlađenja kompanije Vaillant, na inovativan i do sada nezabilježen način na našim prostorima. Naime, povodom ovog događaja iz Njemačke je stigao Vaillantov infomobil koji je svim zainteresovanim posjetiocima omogućio da se upoznaju sa najnovijom "zelenom" inteligentnom tehnologijom grijanja, hlađenja i ventilacije.

- Danas je svima poznata tajna Vaillantovog uspjeha, jer je ona uspostavljena na najstrožijim evropskim regulativama, a koje postavljaju norme za korištenje opreme za grijanje, klimatizaciju i ventilaciju. Stoga, s pravom možemo biti ponosni kao korisnici Vaillant proizvoda. Jer koristeći Vaillantove proizvode dajemo svoj doprinos u očuvanju okoliša – izjavio je direktor firme Vaillant Semir Botić.

U okviru programa za najmlađe, na kojima budućnost i očuvanje okološa ostaje, prikazana je ekološka predstava "Klovnologija", autora Adnana Lugonjića i Marija Drmaća, kojom su kroz pjesmu i igru Alisa Čajić i Emir Fejzić djecu podučavali koliko je važno voditi računa o ekologiji.

Cjelodnevni program obilježavanja Dana zaštite ozonskog omotača končan je VIP koktel zabavom u okviru koje su nastupili Lana Hamza i njen bend. Tom prilikom posjetiocima se obratio i načelnik Općine Centar Sarajevo Dževad Bećirević koji je iskazao zadovoljstvo organizacijom jednog ovakvog događaja čime je ukazano na važnost zaštite Zemlje i njenog omotača.