Amer Kapetanović, profesionalni fotograf i videograf iz Sarajeva, 13-ti je član međunarodnog stručnog žirija koji nam je dostavio svoje ocjene 10 finalista ovogodišnjeg takmičenja za Grimiznu kuglu - najljepše uređen ugostiteljski objekat.

.....................................................................

 

 

 

Enterijer.ba po prvi put organizuje ovo takmičenje u cijelom regionu. Učestvovala su 22 ugostiteljska objekta iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Prethodna četiri takmičenja bila su organizovana na nivou Bosne i Hercegovine.

O najboljih deset odlučili su posjetioci Enterijer.ba glasanjem putem društvene mreže Facebook. Na redu je drugi, posljednji krug takmičenja u kojem završnu ocjenu daje stručni žiri.

Rezultati glasanja svakog člana međunarodnog stručnog žirija bit će objavljeni na Enterijer.ba.

Evo kako je glasao Amer Kapetanović:

  1. Café Bar Hennessy, Zenica
  2. Lobby & Cigar Lounge Falkensteiner Hotela, Beograd
  3. Per Sempre, Podgorica
  4. Intermezzo, Sarajevo
  5. Restoran Comunale, Beograd
  6. Zlatna Ribica, Sarajevo
  7. Imanje Knjaz, Podgorica
  8. Konoba Atrium, Kotor
  9. Restoran More, Dubrovnik
  10. Konoba Ćatovića Mlini, Morinj

 

Sve finaliste i trenutni poredak možete pogledati ovdje.

.....................................................................

Amer Kapetanović (Sarajevo, Bosna i Hercegovina) – profesionalni fotograf i videograf. Dobitnik je ULUPUBiH nagrade za fotografiju 2006. Učestvovao na više od stotinu i pedeset kolektivnih izložbi. Do sada priredio 16 samostalnih izložbi. Fotografijom se bavi od 2003. godine a od 2008. je freelancer. Član je Udruženja likovnih umjetnika primjenjenih umjetnosti i dizajera Bosne i Hercegovine ULUPUBIH i Asocijacije za umjetničku fotografiju u Bosni i Hercegovini (AUFBiH). U Asocijaciji za umjetničku fotografiju BiH (Foto savez) ima strukovno zvanje Majstor fotografije i obavljao je dužnosti podpredsjednika i FIAP Liaison Officera za BiH od 2008. do 2011. godine.

Godinama sarađuje sa većinom UN agencija u Bosni i Hercegovini te učestvuje u produkciji i izradi videa, fotografija i dizajna za razne kampanje o pravima žena i djece. Aktivni je zagovornik ljudskih prava, protivnik nasilja nad ženama i djecom te član Lige pravih muškaraca. Učestvuje u projektima edukacije mladih u fotografiji te gostuje na univerzitetima i školama gdje drži kratka predavanja o fotografiji i videu. Putujući po svijetu, Kapetanović spaja tuđu i vlastitu svakodnevnicu. Kroz ljude na svojim fotografijama i njihove međusobne odnose on istražuje samoga sebe.