U njemačkom gradu Kelnu počeo je Međunarodni sajam namještaja koji slovi za jedan od najvećih svjetskih skupova u tom sektoru i koji određuje trendove u uređenju enterijera za predstojeću godinu.

Na sajmu IMM ove godine učestvuje 1.200 kompanija iz 50 država.

Sajamski prostor na 240 dunuma podijeljen je u deset odjela u kojima posjetitelji mogu vidjeti najnovije trendove u oblasti namještaja.

Dizajnerska rješenja luksuznih velikih soba su i ove godine u centru pažnje, ali sve više pažnje posjetilaca privlače i moderna i praktična rješenja za opremanje malih prostorija.

Na zajedničkom štandu predstavit će se sedam bh. kompanija: Elgrad d.o.o. Teslić, Ema-Konjuh Iinternational d.o.o. Sarajevo/Teslić, Formino d.o.o. Teslić, Malak Janj d.o.o. Donji Vakuf, Minalli d.o.o. Živinice, Roccaforte d.o.o. Vitez i Senex d.o.o. Čelić.

Svi izlagači štanda Bosne i Hercegovine, ali i još sedam firmi koje izlažu samostalno, predstavljene su i u reklamnoj brošuri Möbel "Made in Bosnia and Herzegovina" koji je, kao poseban dodatak, objavljen u decembarskom izdanju austrijskog stručnog časopisa za namještaj i enterijer Wohnkultur.

Sajam je otvoren do 19. januara, a ističu se i izlagači ekološki čistih proizvoda.