Šest metara dugu i više od tone tešku grdosiju od plastike i metala izvukli su radnici proteklog vikenda uz pomoć krana iz stana u Dalmatinskoj ulici u Zagrebu.

bazenzagreb

Riječ je o luksuznom unutarnjem bazenu koji se nalazio na najvišem spratu zgrade na kućnom broju 16, a zbog njegove veličine i težine nije bilo druge nego da to izvedu kroz krov.

U ulici se, kažu nam stanari koji su pomalo nadrealan prizor i fotografisali, prvo pojavio veliki kamion koji su metalnim šipkama "uzemljili" na cestu, a onda je krenula delikatna operacija izvlačenja uz pomoć dizalice.

- Tko, pobogu, ima takvu grdosiju u stanu i zašto je miče - pitali su se okupljeni stanari, od kojih su neki brinuli za svoje parkirane automobile preko kojih se bazen prebacivao na prikolicu kamiona.

- Znam samo da vlasnik stana preuređuje svoj prostor - objašnjava nam jedan od stanara iz ulaza broj 16, ali ne odgovara na pitanje čiji je stan. Djeluje kao da mu nije drago što ga to pitamo.

- Nije bitno čiji je - kaže i za sobom zatvara vrata ulaza kako bi bio siguran da nećemo ući za njim.

Međutim, od ostalih susjeda doznajemo da su i bazen i stan u vlasništvu Hrvoja Vojkovića, bivšeg ministra gospodarstva i nekadašnjeg šefa Croatia osiguranja, koji je prodaju istog prostora oglašavao još 2019. godine. Kako se tada pisalo, riječ je o dvoetažnom stanu ukupne površine 486 kvadrata koji ima deset soba, wellness zonu, u kojoj je bazen i bio smješten, a tada se nudila i mogućnost kupovine cijele zgrade. Cijena - 3,3 miliona eura.

Koliko smo uspjeli vidjeti s dvorišne strane, stan se trenutno renovira. Prozori su prašnjavi, iz zidova vire žice, a namještaja uopće nema.

Gigantski bazen koji je odvezen inače je endless pool. Funkcionira slično traci za trčanje jer simulira plivanje guranjem vode suprotno od smjera u kojem se pliva, što plivaču stvara otpor. Cijene takvih luksuznih bazena, barem one dostupne na internetu, kreću se od 90 do 250 hiljada kuna, ovisno o dodacima koje imaju, osvjetljenju, trakama za trčanje u vodi i slično.

Prema javno dostupnim podacima, Vojković je i dalje vlasnik stana u Dalmatinskoj, pa je nejasno je li ga već prodao ili ga preuređuje za sebe.

Izvor