Britanka je podijelila savjete kako se uspijeva ugrijati noću, bez paljenja grijanja. Uz toplinu jednog predmeta, predložila je i nabavku dodatnih deka te onih u koje se možete što više umotati.

grijanjekrevet

Rast računa za energiju znači da mnogi od nas jedva čekaju pronaći načine da se ugriju bez uključivanja grijanja. A jedna žena, koja živi bez grijanja otkrila je korake koje trebate poduzeti kako biste se ugrijali noću.

Klaire De Lys iz Britanije, na društvenim mrežama započela je video seriju u kojoj raspravlja o načinima kako se ugrijati ove zime.

- Kako da vam bude toplo noću, a da ne uključite grijanje, najočiglednije je da ćete trebati termofor - kaže.

Kada idete u hladni krevet, tijelo se može brzo opeći, stoga koristite navlaku za bocu. Ako nemate navlaku za termofor, upotrijebite staru majicu i omotajte je oko njega.

Klaire je otkrila da biste ga svakako trebali staviti ispod jorgana prije spavanja. Još jedan savjet koji dijeli jest da jorgan treba biti veći od kreveta pa ako naprimjer imate krevet za jednu osobu, uzmite dupli jorgan.

- Dobit ćete više deke u koju ćete se moći umotati i to će učiniti veliku razliku - savjetuje.

Nabavka vunenog jorgana može biti skupa, a Klaire su trebale dvije godine da uštedi za jedan kvalitetni, ali predlaže i da možete dodati tešku deku na jorgan kako biste bili što više izolirani od hladnoće tokom noći.

- Ono što tražite je težina te ono što možete učiniti je prebaciti je preko kreveta i to će biti druga deka koja ide preko - dodaje.

Gledaoci su brzo počeli komentarisati i pohvalili su njezine savjete, a zatim i podijelili svoje.

- Stavio sam pahuljastu deku ispod one teže kako bih imao više zraka između slojeva i uštedio više topline - pisali su.

- Moj ljetni jorgan zimi ide preko madraca, jer tako imam više mjesta za odlaganje - kaže drugi komentator.

- Otvorena vreća za spavanje ispod jorgana također je odlična za grijanje - predložio je treći.