Imate krevetić koji su vaša dječica prerasla? Uposlite svoje vješte ruke i pretvorite krevet u sasvim nov komad namještaja!

..................................................................................







 

Jednostavno i brzo

Uklonite ogradu krevetića s jedne strane i izvadite madrac iz ležišta.

Sada imate slobodan prostor u koji ćete smjestiti drvenu ploču odgovarajuće veličine i čvrstoće. S obzirom na to da dječica imaju običaj da se penju ili sjedaju na stolove neka ploča bude dovoljno čvrsta da podnese težinu djeteta.

Ploču dva puta mjerite, jednom režite! Kada je uklopite u prostor gdje je prethodno stajao madrac, pričvrstite je s nekoliko eksera ili šarafa za osnovu krevetića.

Ostali dodaci kao što su viseće posudice za bojice i krede, lampa, makazice, posebno mjesto za papir i sve ostalo potrebno za kreativnu zabavu vašeg djeteta, možete dodavati u skladu sa mogućnostima, onim što već imate u kući i vašim ličnim afinitetima.





Završni dodir

Ukoliko ste u mogućnosti nabavite farbu za table u zelenoj ili crnoj boji i ofarbajte ploču. Time ćete podići ovaj mali kućni projekat na viši nivo. Dječica će se divno zabavljati šarajući kredama po svom „krevetiću-stoliću“ potpuno bezbrižno i bezbjedno!