Rustična vješalica napravljena od drveta uklopit će se u svako predsoblje ili bilo koji drugi kutak vašeg doma, donoseći sa sobom dašak prirode i prozračnost skandinavskih enterijera.

..................................................................................




 

 

Jednostavan zadatak

Za sve one koji su vješti i vole raditi s drvetom, ovaj kućni projekat bit će lagana zadaća. Ipak trebat će vam pomoć druge osobe pa se pobrinite za to da imate šegrta pri ruci.

Prije nego što krenete u akciju pripremite sve što vam je potrebno za rad:

  • 3 drvena štapa duga 180 centimetara
  • 10 šarafa
  • kožu u vidu uzice ili deblji kanap
  • nekoliko kukica za vješanje
  • šarafciger
  • pila


Za početak uz pomoć pile odrežite donje krajeve štapova pod određenim uglom, kako bi štapovi, jednom spojeni u vješalicu, mogli ravno i čvrsto stajati na podu.

Štapove, 40 centimetara od vrha, treba ukrstiti i spojiti šarafima. Pri tome obratite pažnju na to da udaljenost između nogu vješalice treba biti 50 centimetara, što je veoma važno zbog stabilnosti.





Korisna i lijepa

Nakon što ste štapove učvrstili i postigli potrebnu stabilnost vješalice, možete pristupiti zabavnijem dijelu zadatka, onom dekorativnom.

Vrpcom od kože ili debljim kanapom, omotajte dio vješalice gdje ste spojili štapove kako biste sakrili šarafe. Ovaj detalj će dodatno učvrstiti konstrukciju, sakriti spoj i doprinijeti šarmu cijele priče.

Za kraj na svaki od štapova pričvrstite kukice za vješanje. Pri odabiru kukica birajte one koje će se svojom jednostavnošću uklopiti u ovaj rustičan i prirodan izgled vješalice.

Ova drvena vješalica bit će lijep i koristan dodatak vašem domu.