Želite li napraviti držač za vaše naušnice koji ne košta ništa, praktičan je, a izgleda romantično i zanimljivo, poslužite se starim ribežom koji sigurno imate u kući.

..................................................................................







 

Drugačije i lijepo

Za ovaj jednostavan projekat poslužit će bilo kakav ribež – stari, onaj koji trenutno koristite a više nije sasvim oštar ili novi ribež, namjenski kupljen za ovaj zadatak. Ako baš morate kupiti novi, postoje vrlo jeftini primjerci koje možete nabaviti u bilo kojoj prodavnici.

Dobro očistite ribež. Uklonite hrđu ako je ima koristeći pastu koju možete sami napraviti od sode bikarbone i vode. Na kraju ga ulaštite suhom krpicom i ribež je spreman za svoj novi zadatak.

Ribež možete obojiti, najbolje bojom u spreju prateći uputstva proizvođača, ili ga ostaviti onakvim kakav jeste.



Nogice kao zanimljiv dodatak

Pregledajte kutije sa alatom. Vjerovatno ćete pronaći komadiće žice ili kukice koje će vam poslužiti kao nogice za ribež. Ako koristite žicu, izrežite komade iste dužine, malo ih savijte na krajevima kako bi izgledale ljepše i bile stabilnije.

Kukice ili savijene komade žice jednostavno zalijepite za unutrašnjost ribeža koristeći pištolj za vruće lijepljenje ili bilo koji jači lijepak.









Vintage look

Ako želite postići vintage izgled vašeg novog držača za naušnice, upotrijebite maštu i uz dodatak traka, kao što su one koje se koriste za obrub zavjesa, ili komadića čipke pretvorite stari ribež u fantastičan stalak za nakit kojem će se svi diviti.

Jednostavno, šik, praktično i slatko – izvrstan dodatak za vaš toaletni stolić!

 

 

Izvor fotografija

www.flanna4595.blogspot.com
www.racheldillard.blogspot.com
www.pinterest.com
www.simplymara.blogspot.com
www.etsy.com
www.katrinshine.blogspot.com