Predstavljamo vam veoma popularni i krajnje jednostavni postupak za dobijanje neobične slike – zidne dekoracije. Ne samo da ćete se dobro zabaviti, nego će i krajnji efekat biti zaista očaravajući.

..................................................................................................................................................

Mnogima omiljeni način za dobijanje šarenog zidnog detalja jeste kombinacijom masnih (krejon) bojica i fena. Postupak ne zahtijeva mnogo vremena, a ukoliko želite da uključite i svoje najmlađe, avantura zvana 'pohod na malu umjetnost' sasvim je bezbijedna. 



Šta je potrebno?

Za novu sliku potrebno je pripremiti:

  • Paket masnih bojica (ili samo nekoliko)
  • Spremno slikarsko platno (dostpuno u svim knjižarama i većim marketima)
  • Ljepilo (preporučuje se hobi pištolj sa vrućim silikon ljepilom)
  • Fen za kosu

 

Kada se odlučite da li želite veću ili manju sliku, a to prvenstveno ovisi od dimenzija platna, tada odaberite tonove koje volite ili koji vam se slažu uz enterijer.

To može da bude čitav dijapazon boja kao na primjeru sa slike, ili samo nekoliko nijansi, na primjer plava ili zelena boja.


 

Uživajte u „bojenju“

Na platno nanosite ljepilo i pripremljenim redoslijedom u njegov vrh slažite bojice.

Moguće ih je oguliti ili ne, u zavisnosti od toga da li želite jači intenzitet šarenog mlaza.

Kada su sve bojice od početka do kraja gusto raspoređene, na red dolazi zadnji dio – zagrijavanje fenom.

Ovaj postupak traje onoliko koliko je potrebno da boje počnu da se otapaju, a to varira od njihove debljine i kvaliteta.

Kada bojice počnu da „cure“ tada sami odlučujemo kada ćemo zaustaviti proces zagrijavanja fenom.

I slika je gotova.

 

 

 

 

Mašta je presudna

Kada se slika dobro osuši, možete dati mašti na volju i dodati joj različite detalje po želji. Također, možete je uramiti, okrenuti naopačke, okačiti ili nasloniti na stolić u hodniku uz jednobojnu lampu.