Pricing Table Particle

Quickly drive clicks-and-mortar catalysts for change
 • Basic
 • Standard Compliant Channels
 • $50
 • Completely synergize resource taxing relationships via premier market
 • 1 GB of space
 • Support at $25/hour
 • Sign Up
 • Premium
 • Standard Compliant Channels
 • $100
 • Completely synergize resource taxing relationships via premier market
 • 10 GB of space
 • Support at $15/hour
 • Sign Up
 • Platinum
 • Standard Compliant Channels
 • $250
 • Completely synergize resource taxing relationships via premier market
 • 30 GB of space
 • Support at $5/hour
 • Sign Up

Besplatni stručni savjetiI vi možete dobiti BESPLATAN stručni savjet!

Pošaljite upit na savjeti@enterijer.ba koristeći upute objavljene ovdje.
Uzimajući u obzir veliki broj zahtjeva, odgovor ćete dobiti u roku od mjesec dana. Nepotpuni zahtjevi neće biti odgovoreni .

Kojom bojom okrečiti dnevni boravak u kojem je namještaj crne, a tepih crveno-bijele boje? Odgovor dala stručna saradnica Enterijer.ba Dušica Balta.

..................................................................................


Poštovana Dušice,

Molim Vas za jedan savjet. Imam dilemu kojom bojom da okrečim zidove u dnevnom boravku, s obzirom da su mi trosjed, dvosjed, fotelja i komode u crnoj boji, a tepih je crveno-bijeli.

Da li da ostavim zidove u bijeloj boji ili da uradim nešto drugo? I koja boja zavjesa bi odgovarala u tom slučaju?

Unaprijed hvala,

Dina Ramić


.................................................................................

Poštovana,

Koju god nijansu boje u rasponu između bijele i crne odaberete - nećete pogriješiti. Crvena boja dolazi u obzir ako paravani neće zauzimati veliku površinu, odnosno ako Vam prozori nisu preveliki.

Tapete u sivoj ili bež boji mogu biti dobar izbor ako se postave samo na jednom zidu, dok bi drugi ostao bijeli. Ako Vam je uz ovo svijetao i pod, nemojte se bojati da ijedna tapeta ili boja za krečenje biti pretamna.U detaljima kao što u vaze, ramovi slika i druge sitnice može da se nađe crvena ili bilo koja druga topla boja (crvena, narandžasta, žuta i sve nijanse između), samo treba voditi računa da to bude u decentno minimalnoj dozi. Drvo, kao i uvijek, pa makar i u detaljima, također doprinosi toplijem izgledu.

Na fotografijama su neki primjeri enterijera u kojima su prisutne 'vaše boje'.I još nešto, s obzirom da su jake kontrastne boje u pitanju, nemojte pretjerati sa teksturisanjem, odnosno, crno-bijeli ili crveno bijeli cvjetovi ili bilo koji drugi oblici bi mogli ugušiti prostor, odnosno učiniti ga napornim za boravak od 8h dnevno.

Diskretne pruge, blago istaknuti cvjetovi ili bilo koji drugi biljni motivi na sivoj/bijeloj zavjesi bi bili dovoljni "crteži" u Vašoj dnevnoj sobi.

 

 

Lijep pozdrav,

Dušica Balta, d.i.a.
Stručna saradnica Enterijer.ba
E: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

 

I vi možete dobiti BESPLATAN stručni savjet!

Pošaljite upit na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. koristeći upute objavljene ovdje. Nepotpuni zahtjevi neće biti odgovoreni.

Uzimajući u obzir veliki broj zahtjeva, odgovor ćete dobiti u roku od mjesec dana.

Sve odgovore objavljujemo u rubrici 'Pitajte, odgovaramo'.

Luksuzni domovi Kada Bosanka dizajnira italijansku kuću
- Enterijer je moj život. Nije bilo baš lako doći do ovog nivoa s obzirom da sam iz Bosne, ali uspjela sam - kaže Saška.
Saznaj više
Zanimljivosti Život za dvoje u 18 kvadrata
Stil života i savremene potrebe mladog para okarakterisali su rješenje ove garsonijere koja je minijaturna, moderna i nevjerovatno funkcionalna.
Saznaj više
Ideje 31 način da vašu kuću pretvorite u raj za djecu
Ni kiša ni snijeg neće zaustaviti zabavu. Pogledajte šta možete uraditi za svoju djecu.
Saznaj više
Eko dom Ostvarenje dječijeg sna – kućica na drvetu
Ko od nas nije sanjao da živi u kućici na drvetu? Nije nemoguće! Donosimo vam priču o ekološkoj kućici, koju ćete poželjeti za svoju porodicu, a koju možete smjestiti bilo gdje.
Saznaj više
Uradi sam Osvježite stare abažure na lampama
Svima je povremeno potrebna mala promjena u kućnom dekoru. Zato često premiještamo namještaj ili sami dekorišemo stare predmete.
Saznaj više
Fotogalerija Djevojčice vole ljubičasto
Hej, drage djevojčice! Ukoliko tražite kako urediti svoju sobu u vašoj novoj kući, ili renovirati staru, na pravom ste mjestu.
Saznaj više
Ideje Najbolje dnevne sobe u 2016. godini
Budući da je ova soba centar aktivnosti, zahtijeva dizajn koji je funkcionalan, lijep i u kojem ćete se osjećati ugodno.
Saznaj više
Urbana fauna Nekada spavao na sarajevskom parkingu, a sada u krevetiću trogodišnje Mie iz Njemačke
Iako je ostao bez jedne noge, nekoliko mjeseci je uspio preživjeti na ulici. Krio se između auta na parkingu u sarajevskom naselju Dobrinja i strpljivo čekao da ga Branka Vukić nahrani. Samo bi se izvukao ispod auta, mjauknuo i sjeo na svoju desnu nogu. Sasvim dovoljno da dobije sve što želi.
Pogledaj ideje
Život u malom Potpuno funkcionalna kuća od 7 kvadrata
U srcu Rima, samo dva koraka od Trga svetog Petra, nalazi se mala kuća. Sagrađena u 18. vijeku, dugo je zjapila prazna, dok Marco Pierazzi, arhitekta i dizajner, nije odlučio da je kupi 2010. godine. Tada je prostor doslovno preporodio. Kuća veličine 7 kvadratnih metara postala je potpuno funkcionalno mjesto za život.
Saznaj više