Stručna saradnica Enterijer.ba – Sanja Ibraimović-Ljaić o odabiru odgovarajuće boje za zidove ljubičasto-bijele kuhinje ima nekoliko savjeta. Oni zavise od veličine, prostranosti i osvjetljenja samog kuhinjskog prostora, te arhitektica preporučuje nijanse od bijele do nijansiranih sivih.
.................................................................................

Bok!

Može savjet? Imam u jednom prostoru kuhinju čiji je gornji dio elemenata ljubičaste boje, a donji je bijele. Kakva boja zidova bi išla uz takvu kuhinju?

Dalje u nastavku je bijeli stol, crne stolice, crno bijeli regal i crna sjedala - sve je u visokom sjaju.

Jelena


.................................................................................

Poštovana,

Ukoliko želite zadržati svu eleganciju ljubičaste, te jednostavnost i čistoću bijele, onda predlažem sljedeće:

Za svijetle i prostrane kuhnje izaberite tamno sivu nijansu. Na ovaj način stvarate odličnu kontrastnu podlogu kako za bijele tako i za ljubičaste elemente. Sjene će biti intenzivnije, a volumeni i boje kuhinjskih elemenata istaknuti.





Ako je pak kuhinja manje površine, tamnija, za otvaranje prostora predlažem bijele zidove ili pločice koje variraju od bijele do svijetlo sive nijanse. Prostor je prozračan, sa umjerenim “infuzijama” ljubičaste boje.





Lijep pozdrav,

Sanja Ibraimović-Ljaić, mr.arh
Stručna saradnica Enterijer.ba

Izvor fotografija

www.scavolini.com
www.recordcucine.com
www.balehomedesign.com



I vi možete dobiti BESPLATAN stručni savjet!

Pošaljite upit na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. koristeći upute objavljeneovdje. Nepotpuni zahtjevi neće biti odgovoreni.

Uzimajući u obzir veliki broj zahtjeva, odgovor ćete dobiti u roku od mjesec dana.

Sve odgovore objavljujemo u rubrici 'Pitajte, odgovaramo'.








Bela Vida Studio

Bela Vida Studio za projektovanje i izvođenje radova nudi efikasan, siguran i ekonomičan pristup uređenju domova i profesionalnih enterijera, uz poštovanje funkcionalnosti u uređenju i želja svakog klijenta.

Bela Vida Studio okuplja tim iskusnih, profesionalnih arhitekata i dizajnera koji posvećenim radom i zaganjem postižu vrhunske rezultate u arhitektonskim ostvarenjima na našem tržištu.