U kombinaciju bijele, sive i crne kao odličan, efektan kontrast može da se unese ljubičasta. Ljubičasta kuhinja je najbolje rješenje koje je stručna saradnica Enterijer.ba Nejra Adilović savjetovala našoj čitateljki koja ima dilemu oko izbora prave nijanse.

..................................................................................


Poštovana,

molim Vas da mi pomognete oko odabira boje za kuhinju.

Dnevni boravak – trpezarija i kuhinja su jedan prostor, zidovi su bijele boje. U dnevnom boravku se nalazi tamnoljubičasta sofa, police u dnevnom boraku su bijele boje, sa dodatnim visećim sanducima koji imaju fronte u crno-sivoj boji, također donji dijelovi, komoda je bijele boje, sa dvije ladice u istoj crno-sivoj kombinaciji kao i gornji elementi. Tepih je kombinacija, sive, crne i bijele boje i sto veliki je bijele boje, a stolice su crna eko koža sa bijelim nogicama.

NE ZNAM U KOJOJ BOJI DA NARUČIM KUHINJU!!!

Molim Vas za savjet!


..................................................................................


Poštovana,

prema opisu Vašeg prostora koji ste nam poslali, ja bih Vam toplo preporučila da odaberete ljubičastu kuhinju zbog toga što bi ona bila najefektnije rješenje. Dobit ćete kuhinju koja plijeni pažnju i kuhinju kojom želite ostaviti dojam.


Ljubičasta kuhinja kao smjelo rješenje

S obzirom na to da odabir ljubičaste kuhinje predstavlja smio potez, možete sa odgovarajućim odabirom radne ploče ili stakla između elemenata da umirite cjelokupni izgled kuhinje. Ukoliko se odlučite za neku neutralu boju onda se možete poigrati izborom pločica ili stakla za prostor između elemenata. Predložila bih Vam nekoliko varijanti kuhinja pa Vi možete i prema referentnim fotografijama da odlučite koja kuhinja najviše odgovara Vama i Vašem prostoru .

Jedna od varijanti je da za donje elemente odaberete fronte bijele boje dok sa gornjim ljubičastim elementima postižete pun pogodak.





Druga varijanta - gornji elementi su bijeli a donji elementi ljubičasti. Za radnu ploču biste mogli odabrati sivu boju – boju asfalta.

Treća varijanta - kuhinja je u cjelosti bijela, dok se između gornjih i donjih elemenata može postaviti ljubičasto kaljeno staklo koje će predstavljati pravi kontrast bijeloj kuhinji.

Nadam se da Vam je ovaj savjet pomogao i da će pomoći pri Vašem odabiru.

Lijep pozdrav,




Nejra Adilović, d.i.a
Stručna saradnica Enterijer.ba
E: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

I vi možete dobiti BESPLATAN stručni savjet!

Pošaljite upit na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. koristeći upute objavljene ovdje. Nepotpuni zahtjevi neće biti odgovoreni.

Uzimajući u obzir veliki broj zahtjeva, odgovor ćete dobiti u roku od mjesec dana.

Sve odgovore objavljujemo u rubrici 'Pitajte, odgovaramo'.